02-10-19 Κοινή έκδοση των Δικτύων ΕΥΡΥΔΙΚΗ και ΝΕΣΛΙ (ΟΟΣΑ) με τίτλο “Teachers’ and School Heads’ Salaries and Allowances in Europe 2017/18”

24 03 17Eurydice

02-10-19 Κοινή έκδοση των Δικτύων ΕΥΡΥΔΙΚΗ και ΝΕΣΛΙ (ΟΟΣΑ) με τίτλο “Teachers’ and School Heads’ Salaries and Allowances in Europe 2017/18”.

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, σε συνεργασία με το Δίκτυο ΝΕΣΛΙ του ΟΟΣΑ προχώρησε στη δημοσίευση νέας μελέτης με τίτλο “The Teaching of Regional and Minority Languages in Schools in Europe -2017/18” .

Η Ευρυδίκη γιορτάζει την  Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, στις 5 Οκτωβρίου, με μία καινούργια μελέτη. Ο κυρίαρχος ρόλος των εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση και οι προκλήσεις του επαγγέλματος τα τελευταία χρόνια θέτουν μία σειρά από ζητήματα όπως η σημασία της μισθολογικής  εξέλιξης στο να γίνει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού πιο ελκυστικό.

Η μελέτη συγκρίνει το ακαθάριστο εισόδημα εκπαιδευτικών και διευθυντών σχολείων της πρωτοβάθμιας και της γενικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε 42 ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα με έτος αναφοράς το 2017/18. Καταγράφει, επίσης, τις μισθολογικές αλλαγές την τελευταία τριετία, σημειώνοντας διαφορές ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης  ή τα απαιτούμενα προσόντα. Σε πολλά εκπαιδευτικά συστήματα οι μισθοί των διευθυντών, που συνήθως είναι υψηλότεροι, αυξάνονται ανάλογα με το μέγεθος της σχολικής μονάδας.

Εκτενέστερες πληροφορίες για τα επιδόματα και τις πρόσθετες παροχές εκπαιδευτικών και διευθυντών σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα δίνονται σε εθνικά δελτία που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη.

Οι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν την έκδοση αυτή σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ στον σύνδεσμο:

https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/teachers-and-school-heads-salaries-and-allowances-europe-201718_en

Teacher and School Head Salaries and Allowances 2017 18 vignette

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top