02-10-19 Κοινή έκδοση των Δικτύων ΕΥΡΥΔΙΚΗ και ΝΕΣΛΙ (ΟΟΣΑ) με τίτλο “Teachers’ and School Heads’ Salaries and Allowances in Europe 2017/18”

24 03 17Eurydice

02-10-19 Κοινή έκδοση των Δικτύων ΕΥΡΥΔΙΚΗ και ΝΕΣΛΙ (ΟΟΣΑ) με τίτλο “Teachers’ and School Heads’ Salaries and Allowances in Europe 2017/18”.

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, σε συνεργασία με το Δίκτυο ΝΕΣΛΙ του ΟΟΣΑ προχώρησε στη δημοσίευση νέας μελέτης με τίτλο “The Teaching of Regional and Minority Languages in Schools in Europe -2017/18” .

Η Ευρυδίκη γιορτάζει την  Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, στις 5 Οκτωβρίου, με μία καινούργια μελέτη. Ο κυρίαρχος ρόλος των εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση και οι προκλήσεις του επαγγέλματος τα τελευταία χρόνια θέτουν μία σειρά από ζητήματα όπως η σημασία της μισθολογικής  εξέλιξης στο να γίνει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού πιο ελκυστικό.

Η μελέτη συγκρίνει το ακαθάριστο εισόδημα εκπαιδευτικών και διευθυντών σχολείων της πρωτοβάθμιας και της γενικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε 42 ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα με έτος αναφοράς το 2017/18. Καταγράφει, επίσης, τις μισθολογικές αλλαγές την τελευταία τριετία, σημειώνοντας διαφορές ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης  ή τα απαιτούμενα προσόντα. Σε πολλά εκπαιδευτικά συστήματα οι μισθοί των διευθυντών, που συνήθως είναι υψηλότεροι, αυξάνονται ανάλογα με το μέγεθος της σχολικής μονάδας.

Εκτενέστερες πληροφορίες για τα επιδόματα και τις πρόσθετες παροχές εκπαιδευτικών και διευθυντών σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα δίνονται σε εθνικά δελτία που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη.

Οι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν την έκδοση αυτή σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ στον σύνδεσμο:

https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/teachers-and-school-heads-salaries-and-allowances-europe-201718_en

Teacher and School Head Salaries and Allowances 2017 18 vignette

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).
Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.
Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top