16-09-19 Έκδοση του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ με τίτλο “Digital Education At School in Europe, 2019 Edition” και “Eurydice Brief Digital Education at School in Europe”

24 03 17Eurydice

16-09-19 Έκδοση του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ με τίτλο “Digital Education At School in Europe, 2019 Edition” και “Eurydice Brief Digital Education at School in Europe”

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, προχώρησε στη δημοσίευση νέας μελέτης για την Ψηφιακή Εκπαίδευση με τίτλο “Digital Education At School in Europe, 2019 Edition” και στη συνοπτική περιγραφή της:  Eurydice Brief Digital Education at School in Europe”.

Πώς προετοιμάζουν τη νέα γενιά τα σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης για την συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία του σήμερα και πόσο καλά επιτυγχάνεται αυτό;   Η νέα αυτή έκδοση αναδεικνύει  τομείς στους οποίους οι πολιτικοί θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους, περιγράφοντας, παράλληλα, ποιες είναι οι σύγχρονες εθνικές στρατηγικές και πολιτικές των χωρών για τις ψηφιακές δεξιότητες στο σχολείο.

Στη μελέτη καλύπτονται διάφορες πτυχές της ψηφιακής εκπαίδευσης όπως είναι το σχολικό πρόγραμμα και τα  μαθησιακά αποτελέσματα των ψηφιακών δεξιοτήτων.  Άλλες πτυχές που περιγράφονται είναι η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών τόσο κατά την αρχική κατάρτισή τους όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, ή η αξιολόγηση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών και η χρήση της τεχνολογίας για την αξιολόγησή τους.

Το πεδίο εφαρμογής της μελέτης για την ψηφιακή εκπαίδευση είναι η πρωτοβάθμια και η γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2018/2019 στις 38 Ευρωπαϊκές χώρες (43 εκπαιδευτικά συστήματα) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus + της Ε.Ε.

Οι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν τις εκδόσεις αυτές σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ στον σύνδεσμο:

https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/digital-education-school-europe_en

Digital Education at Schools in Europe Vignette

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top