09-09-19 Η Υφυπουργός Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων

2019 09 09 16 02 32

09-09-19 Η Υφυπουργός Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων.

H Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων στην αίθουσα της Ολομέλειας την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019.

Η ΚΔ΄ Σύνοδος του προγράμματος «Βουλή των Εφήβων - Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή (2018 – 2019)» διεξήχθη από τις 2 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Αυτή τη χρονιά οι έφηβοι βουλευτές αναδείχθηκαν από τις Ομάδες Συμμετοχικής Δράσης, στις οποίες μετείχαν και εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με κεντρική θεματική τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν σε ομάδες αλλά και σε ολομέλεια για θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνομίλησαν με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, και αντάλλαξαν  απόψεις και ιδέες λαμβάνοντας μέρος σε βιωματικά εργαστήρια προβληματισμού και ευαισθητοποίησης, σχεδιασμένα από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής.

 Η κ. Ζαχαράκη άκουσε με προσοχή και μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση των συμπερασμάτων των εργασιών των ομάδων και στη συνέχεια τοποθετήθηκε, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της ενεργούς συμμετοχής και παρέμβασης των εφήβων σε ζητήματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο τέλος της συνεδρίασης και αφού συνεχάρη τους μαθητές για την υποδειγματική παρουσία και συμμετοχή τους στις εργασίες της Βουλής των Εφήβων, η Υφυπουργός παρακολούθησε τη μουσική εκδήλωση, που δόθηκε από μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου Αλίμου, στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου. Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού, η είσοδος δικαστικών επιμελητών από τις 12:00 έως και τις 14:00, καθώς επίσης οι επείγουσες παραδόσεις ταχυμεταφορών (courier) για υπηρεσίες πρωτοκόλλου οι οποίες θα διεκπεραιώνονται με τη συνδρομή υπαλλήλου του Κεντρικού Πρωτοκόλλου, έξω στην Πύλη τις ίδιες ώρες (12:00 – 14:00). Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top