08-08-19 Νέα μελέτη για την Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ

12345

08-08-19 Νέα μελέτη για την Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, δημοσιεύει νέα μελέτη για την Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα με τίτλο “Key Data on Early Childhood  Education & Care in Europe, 2019 Edition” (ECEC).

H Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα -που απευθύνεται στην πρώιμη σχολική ηλικία από τον παιδικό σταθμό έως και το νηπιαγωγείο- θεωρείται, όλο και περισσότερο, ότι θέτει τα θεμέλια της δια βίου μάθησης και ανάπτυξης.

H νέα αυτή έκδοση του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ καταγράφει, μέσω δεικτών μέτρησης της ποιότητας των συστημάτων, την πρόοδο που σημειώθηκε σε βασικούς τομείς της Προσχολικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας. Τομείς οι οποίοι αναδεικνύονται στη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για υψηλής ποιότητας συστήματα προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας Council Recommendation on High Quality ECEC Systems.

Στο πρώτο μέρος, η μελέτη δίνει μία  ολοκληρωμένη παρουσίαση της τρέχουσας νομοθεσίας και των οδηγιών που ισχύουν στην Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα στις Ευρωπαϊκές χώρες και καταδεικνύει τον συσχετισμό των διαφόρων πολιτικών που επιδρούν στις ζωές τόσο των παιδιών όσο και των γονέων τους. 

Στο δεύτερο μέρος της, η μελέτη σκιαγραφεί την εθνική εικόνα κάθε κράτους συνοψίζοντας τα κύρια χαρακτηριστικά κάθε συστήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας με πληροφορίες και διαγράμματα που αποτυπώνουν τη δομή του.  

Η μελέτη είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στον σύνδεσμο:  https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/key-data-early-childhood-education-and-care-europe-%E2%80%93-2019-edition_en

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-14.00.
Η είσοδος του κοινού ειδικά στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 10.00-14.00.
Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό.
Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες.
Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr και της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://mydocs.minedu.gov.gr

Η παρούσα τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top