04-07-19 Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Ελληνικού Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCO για την κλιματική αλλαγή 

rsz ΦΩΤΟ 2

04-07-19 Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Ελληνικού Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCO για την κλιματική αλλαγή 

Το Ελληνικό Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων (ASPnet) της UNESCO, το οποίο συντονίζεται από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ, συμμετείχε σε πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας της UNESCO  για την Κλιματική Αλλαγή που έχει  τίτλο «Συντονίζοντας και Υλοποιώντας το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Δράσης για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (GAP)».

Πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα (2016-2018) το οποίο  είχε στόχο την αναβάθμιση δραστηριοτήτων 258 σχολείων ASPnet από 25 χώρες, αξιοποιώντας την Ολιστική Σχολική Προσέγγιση (Implementing Whole School Approach to Climate Change), σε σύνδεση με την Κλιματική Αλλαγή. Τα συμμετέχοντα σχολεία ανέπτυξαν και  υλοποίησαν σχέδιο δράσης, το οποίο περιλαμβάνεται στον Οδηγό της UNESCO ‘Getting Climate Ready”, στο πλαίσιο της ένταξης της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και της Εκπαίδευσης για την Κλιματική Αλλαγή στην καθημερινή τους ζωή και πρακτική.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, η UNESCO  δημιούργησε ταινία 30 λεπτών στην οποία περιγράφεται το πρόγραμμα και παρουσιάζονται καλές πρακτικές οι οποίες αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο ετών. Στις καλές πρακτικές περιλαμβάνεται και το 2ο ΓΕΛ Γέρακα καθώς ανέπτυξε δράσεις και στους τέσσερεις προτεινόμενους πυλώνες: σχολική διοίκηση, διδασκαλία και μάθηση, εγκαταστάσεις και σχολικές λειτουργίες, κοινωνικές συμπράξεις,  σύμφωνα με τον Οδηγό της UNESCO.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα  η δημιουργία μιας μικρής εκπαιδευτικής ανεμογεννήτριας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (συναρμολόγηση, παρακολούθηση της παραγωγής ενέργειας, μετρήσεις και καταγραφή).

Υπεύθυνη για την υλοποίηση του Προγράμματος ήταν η Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Τα σχολεία του Ελληνικού Δικτύου ASPNET που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι: 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, Δημοτικό Σχολείο Σχολής Χατζήβεη, Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Ψυχικού «ΛΑΤΣΕΙΟ», 1ο Γυμνάσιο Γέρακα, Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας (Γυμνάσιο), Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού, 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα, 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών «ΓΕΝΝΑΔΕΙΟ», Ράλλειο Λύκειο Θηλέων Πειραιά, Λύκειο Λαυρίου, 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Στα παρακάτω links θα βρείτε την σχετική ταινία: 

UNESCO Associated Schools 4 Climate (2.39")

 

UNESCO Associated Schools 4 Climate - Documentary (29.49")

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top