10-06-19 Διεθνές συνέδριο με θέμα “Democracy in Action”

ATH3 1

10-06-19 Διεθνές συνέδριο με θέμα “Democracy in Action”

Στις 6 και 7 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με μεγάλη επιτυχία, διεθνές συνέδριο με θέμα “Democracy in Action”, που φιλοξένησε το Υπουργείο Παιδείας και διοργάνωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και την οικονομική συνδρομή της Κυβέρνησης της Ελβετίας (State Secretariat for Education, Research and Innovation SERI).

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα των εγχειριδίων και εργαλείων που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο προγραμμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και η ενθάρρυνση συνεργασιών για την περαιτέρω προώθηση της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο χώρο της εκπαίδευσης, ειδικότερα μάλιστα στο Δίκτυο Δημοκρατικών Σχολείων για την εφαρμογή του Πλαισίου Αναφοράς Δεξιοτήτων για Δημοκρατική Κουλτούρα (Reference Framework of Competences for Democratic Culture).

Με την ευκαιρία του συνεδρίου, παρουσιάστηκε και ο νέος ιστότοπος (https://www.living-democracy.com/el/), ο οποίος δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Μεταξύ των 130 περίπου συμμετεχόντων συμπεριλαμβάνονταν εκπρόσωποι του ΥΠ.Π.Ε.Θ., μέλη του Δικτύου Συμβούλων Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Συμβουλίου της Ευρώπης, συγγραφείς διαφόρων εκπαιδευτικών εγχειριδίων του διεθνούς οργανισμού, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, επιμορφωτές εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικοί, διάφοροι ειδικοί από το χώρο της εκπαίδευσης, κ.λπ.

 Tο πρόγραμμα της συνάντησης

 Λίστα συμμετεχόντων

 

 

 

 

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top