16-10-18 Αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018

8 pmsx

16-10-18 Αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις  για την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 11 Οκτωβρίου στο Ε.Γ.Α. «ο Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΣ» εποπτείας ΥΠ.Π.Ε.Θ. από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. οι αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018.

Στην εκδήλωση που για φέτος είχε σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» συμμετείχαν διακόσιοι (200) μαθητές/μαθήτριες των Σχολείων 2ου Γυμνασίου Ταύρου και 5ου Γυμνασίου Περιστερίου.

athl1

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πλήθος αθλημάτων παρουσία Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών , εν ενεργεία διακεκριμένων αθλητών και προπονητών.

athl2

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συναγωνίσθηκαν με τους αθλητές και αθλήτριες των ομοσπονδιών παραολυμπιονικών στο αγώνισμα μπότσια και της καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους χωρίς όρια και διακρίσεις ενώ είχαν ταυτόχρονα την ευκαιρία να βιώσουν την αίσθηση του αδύνατου να γίνεται δυνατό.

athl3

athl4

athl5

Την έναρξη της εκδήλωσης σηματοδότησε η συμμετοχή των μαθητών/τριών σε δυναμικό βάδισμα ακολουθώντας τη διαδρομή από το Καλλιμάρμαρο στο Ζάππειο.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα αθλήματα της Χειροσφαίρισης, Τζούντο, Τοξοβολία και μοντέρνο χορό.

                                  athl6         

athl7

athl8

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και παρακολούθησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

athl9

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θεωρεί σημαντική την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, εντός και εκτός του σχολείου, προκειμένου να αποβάλλουν την αδράνεια και την υποκινητικότητα, οι οποίες αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).
Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.
Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top