01-06-18 Διευρυμένη Συνάντηση της Επιτροπής για την μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης

epitropi 400px

01-06-18 Διευρυμένη Συνάντηση της Επιτροπής για την μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης

Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή μελέτης ζητημάτων για την ακαδημαϊκή ειρήνη και ελευθερία με έκτακτη παρουσία από τη Θεσσαλονίκη του κ. Ι. Μπουτάρη Δημάρχου Θεσσαλονίκης,  της  κας Σ. Μαυρίδου Αντιπεριφερειάρχη, του κ. Π. Μήτκα  Πρύτανη του ΑΠΘ, του κ. Π. Τζιώνα Πρύτανη ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, του κ. Λ. Τσόγκα  Εισαγγελέα Εφετών και του κ. Αβρ. Αϊβαζίδη Ταξίαρχου, του κ. Χρ. Σεκαδάκη Αστυνομικού Υποδιευθυντή, Προϊσταμένου Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο Πρόεδρος κ. Ν. Παρασκευόπουλος εκ μέρους της Επιτροπής εξήγησε ότι στόχος των εργασιών της είναι  να εισφέρει γνώμες και προτάσεις προς τα Πανεπιστήμια και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς, ώστε να προαχθεί  η ευρυθμία στο ευρύτερο περιβάλλον των ακαδημαϊκών χώρων.

Έγινε μνεία των μέχρι σήμερα διαπιστώσεων, οι οποίες έχουν προκύψει από καταγραφές και επαφές με πανεπιστημιακούς και άλλους φορείς.

Από την πλευρά τους ο Δήμαρχος, οι Πρυτάνεις και οι εκπρόσωποι Εισαγγελίας και Αστυνομίας εξέθεσαν τα ειδικά προβλήματα και τις εμπειρίες στους πανεπιστημιακούς χώρους των αντίστοιχων Πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης. Δεν έλειψαν όμως και οι επισημάνσεις θετικών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων. 

Διαπιστώνεται προς το παρόν ότι υπάρχουν προβλήματα παραβατικότητας, ναρκωτικών κλπ, τα οποία είναι γενικά, αλλά και άλλα που εμφανίζονται ειδικά σε ορισμένα πανεπιστήμια.

Στα κοινά προβλήματα κατατάσσεται οπωσδήποτε και η δυσκολία συντονισμού και διαλόγου όσων έσωθεν ή έξωθεν συνδιαμορφώνουν την πανεπιστημιακή ζωή.

Η Επιτροπή επιδιώκει να περατώσει τις εργασίες της εντός του Ιουνίου του τρέχοντος έτους, οπότε και θα παραδώσει τα πορίσματά της.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).
Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.
Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top