02-06-17 Απάντηση στην ανακοίνωση της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ

 panep

02-06-17 Απάντηση στην ανακοίνωση της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ

Με έκπληξη και θλίψη πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση της Συνόδου των Προέδρων των Τ.Ε.Ι. η οποία κάνει λόγο για δήθεν «σοβαρότατο πισωγύρισμα του υπουργού Παιδείας», στηριζόμενη σε δήλωση του Προέδρου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. ότι «…υπάρχει πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης να μη ρυθμίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα με νόμο…».

Το Υπουργείο Παιδείας, όπως έχει κατ’ επανάληψη τονιστεί, έχει αρμοδιότητα για τον καθορισμό των προσόντων που προσδίδουν οι τίτλοι σπουδών που αποκτούν οι απόφοιτοι των Α.Ε.Ι. και βάσει αυτών καθορίζονται στην συνέχεια τα σχετικά με το πλαίσιο πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες. Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου και αυτό ακριβώς έρχεται να ρυθμίσει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας. Σε αυτή τη διαδικασία εντάσσεται και η επεξεργασία των ομαδοποιημένων προτάσεων των Τμημάτων των Α.Ε.Ι., με τις οποίες ασχολείται εκ παραλλήλου η ήδη συσταθείσα επιτροπή του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Αυτά είναι τα πρώτα από μια σειρά βημάτων που πρέπει να γίνουν, ώστε με κατάλληλη τεκμηρίωση και νομοθετικές διαδικασίες, να γίνει δυνατή η επίλυση του χρόνιου προβλήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Τ.Ε.Ι. Το ΥΠ.Π.Ε.Θ., σταθερό σε όσα έχει ανακοινώσει, έχει ξεκινήσει, για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες, μια πορεία που θα δώσει λύση στο υπαρκτό πρόβλημα των αποφοίτων των Τμημάτων Τ.Ε.Ι., μεταξύ των οποίων και τα Τμήματα Μηχανικών Τ.Ε.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Για το χρονικό διάστημα από τις 07.09.2020 έως και τις 12.09.2020,δεν θα επιτρέπεται η είσοδος του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, παρά μόνο των δικαστικών επιμελητών, κατόπιν ραντεβού, ενώ για το χρονικό διάστημα από τις 14.09.2020 έως και τις 30.09.2020 δεν θα επιτρέπεται η διέλευση του κοινού, των δικηγόρων, των επισκεπτών καθώς και των υπαλλήλων, από την πτέρυγα Δ’ του Ισογείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.
Θα επιτρέπεται η είσοδος υπαλλήλων ταχυμεταφορών (couriers), καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας,. για να παραδώσουν δικαιολογητικά υποψηφίων με αθλητικές διακρίσεις ή με σοβαρές παθήσεις, προκειμένου, να κριθούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση..
Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top