23-02-17 Το υπουργείο και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συζητούν για επενδύσεις στην Παιδεία

23 02 17graph

23-02-17 Το υπουργείο και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συζητούν για επενδύσεις στην Παιδεία

Αύριο Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στο υπουργείο και ώρα 15:30 η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα συζητήσουν τους τρόπους καλύτερης κατανόησης των επενδυτικών αναγκών καθώς και το ρόλο των χρηματοδοτικών προϊόντων της ΕΤΕπ στον τομέα της εκπαίδευσης.

Σημειώνουμε ότι έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία, μεταξύ των δύο μερών, για την ενίσχυση 9 ελληνικών Πανεπιστημίων με το ποσό των 138 εκατομμυρίων ευρώ, μία από τις τρεις οικονομικές συμφωνίες που υπογράφτηκαν στις 22-02-16 για την στήριξη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης στην Ελλάδα, συνολικής χρηματοδότησης 203 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συζήτηση, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, θα παρουσιαστούν παραδείγματα (case studies) επενδυτικών σχεδίων σε:

  • Κτιριακές Υποδομές
  • Ενεργειακή αναβάθμιση / Ενεργειακή Αυτονομία
  • Θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής

Πρωτύτερα, και ώρα 09:00, θα πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων  και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) η εκδήλωση έναρξης του έργου «Hellenic Universities 1», στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Στη εκδήλωση, την οποία θα χαιρετίσει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες και εμπλεκόμενους στην υλοποίηση και διαχείριση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των 17 Υποέργων να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις τόσο μεταξύ τους όσο και με στελέχη της Τράπεζας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Για το χρονικό διάστημα από τις 07.09.2020 έως και τις 12.09.2020,δεν θα επιτρέπεται η είσοδος του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, παρά μόνο των δικαστικών επιμελητών, κατόπιν ραντεβού, ενώ για το χρονικό διάστημα από τις 14.09.2020 έως και τις 30.09.2020 δεν θα επιτρέπεται η διέλευση του κοινού, των δικηγόρων, των επισκεπτών καθώς και των υπαλλήλων, από την πτέρυγα Δ’ του Ισογείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.
Θα επιτρέπεται η είσοδος υπαλλήλων ταχυμεταφορών (couriers), καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας,. για να παραδώσουν δικαιολογητικά υποψηφίων με αθλητικές διακρίσεις ή με σοβαρές παθήσεις, προκειμένου, να κριθούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση..
Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top