21-11-17 Η θέση του Υπουργείου για τις ελλείψεις ωρομισθίων στο ΤΕΙ Αθήνας

6 teipist

21-11-17 Η θέση του Υπουργείου για τις  ελλείψεις  ωρομισθίων στο ΤΕΙ Αθήνας

Το ΥΠΠΕΘ παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΤΕΙ Αθήνας σχετικά με την μη υπογραφή των συμβάσεων των Επιστημονικών και Εργαστηριακών Συνεργατών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 που θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

 Για πληρέστερη ενημέρωση, πρέπει να καταστεί γνωστό ότι το αρχικό αίτημα του ΤΕΙ Αθήνας ήταν για  100 θέσεις από τα αποθεματικά, ενώ πέρσι το Ίδρυμα είχε αιτηθεί 200 θέσεις από τα αποθεματικά.

 Το ΥΠΠΕΘ ανταποκρίθηκε στο αίτημα των 100 θέσεων από τα αποθεματικά του Ιδρύματος και στον ίδιο αριθμό θέσεων από τον τακτικό προϋπολογισμό με αυτόν που δόθηκε πέρσι.

 Είναι δε γνωστό σε όλες τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, ότι στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών, οι θέσεις που μπορούν να δοθούν από τακτικό προϋπολογισμό είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

 Εκ των υστέρων – και μόλις προ ολίγων ημερών - το ΤΕΙ Αθήνας απέστειλε αίτημα για επιπλέον 100 θέσεις από τα αποθεματικά του Ιδρύματος, αίτημα το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει, στα πλαίσια του ορθού προγραμματισμού ήδη από την  προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ώστε με ασφάλεια να καλυφθούν οι ανάγκες για όλο το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Το ΥΠΠΕΘ άμεσα ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ικανοποίηση του αιτήματος των επιπλέων θέσεων και  βρίσκεται στην φάση της τελικής διεκπεραίωσης, με γνώμονα την ταχύτερη ομαλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο ΤΕΙ Αθήνας.

 Με τον ίδιο τρόπο που το ΥΠΠΕΘ ανταποκρίνεται στις ανάγκες για την λειτουργία των Ιδρυμάτων και είναι συνεπές, εντός των πλαισίων των δημοσιονομικών περιορισμών, παρομοίως θα περίμενε από τα Ιδρύματα να είναι εξίσου συνεπή με τους προγραμματισμούς τους.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Για το χρονικό διάστημα από τις 21/9/2020 έως 4/10/2020 η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα πραγματοποιείται κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Για το χρονικό διάστημα από τις 14.09.2020 έως και τις 30.09.2020 δεν θα επιτρέπεται η διέλευση του κοινού, των δικηγόρων, των επισκεπτών καθώς και των υπαλλήλων, από την πτέρυγα Δ’ του Ισογείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.
Θα επιτρέπεται η είσοδος υπαλλήλων ταχυμεταφορών (couriers), καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας,. για να παραδώσουν δικαιολογητικά υποψηφίων με αθλητικές διακρίσεις ή με σοβαρές παθήσεις, προκειμένου, να κριθούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση..
Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top