26-06-17 Συμμετοχή της Γενικής Δ/νσης Ανώτατης Εκπαίδευσης στη 13η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Μητρώου Οργανισμών Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (EQAR)

 26 eqar

26-06-17 Συμμετοχή της Γενικής Δ/νσης Ανώτατης Εκπαίδευσης στη 13η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Μητρώου Οργανισμών Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (EQAR)

Η Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από 1/1/2017 είναι Κυβερνητικό Μέλος του Ευρωπαϊκού Μητρώου Οργανισμών Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (EQAR). Ως νέο μέλος του EQAR συμμετείχε στη 13η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Μητρώου Οργανισμών Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (EQAR), η οποία διεξήχθη στις 25 Μαΐου 2017, στο Γκόζο της Μάλτας στο πλαίσιο της μαλτέζικης προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε συνδυασμό με τη συνάντηση της Ομάδας Παρακολούθησης της Διαδικασίας της Μπολόνια (BFUG).

Το Ευρωπαϊκό Μητρώο Οργανισμών Διασφάλισης της Ποιότητας (EQAR) είναι προϊόν της Διάσκεψης των Υπουργών Παιδείας στο Λονδίνο το 2007. Ιδρύθηκε από τους λεγόμενους Ε4, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ENQA), την Ένωση Φοιτητών της Ευρώπης (ESU), την Ένωση των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (EUA) και την Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (EURASHE).

Στόχος του είναι να διευρύνει τον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης (EΧΑΕ) προωθώντας τη διαφάνεια στη διασφάλιση ποιότητας, με σκοπό την ενίσχυση της αξιοπιστίας του, να προσφέρει αξιόπιστες πληροφορίες για τους Οργανισμούς Διασφάλισης Ποιότητας στον ΕΧΑΕ, καλλιεργώντας έτσι πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας τόσο μεταξύ τους όσο και με τη φοιτητική Κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα προωθώντας την κινητικότητα. Συνολικότερα, και μέσω του ανεξάρτητου Μητρώου Εγγραφών (Register Committee) στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι 44 Οργανισμοί Διασφάλισης Ποιότητας από 22 κ – μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλήρως εναρμονισμένοι με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα και τις Οδηγίες Διασφάλισης της Ποιότητας (ESG), το EQAR επιδιώκει να προσδώσει ευρύτερη αξιοπιστία στον ΕΧΑΕ και να προσελκύσει το ενδιαφέρον και την προσοχή φοιτητών από όλο τον κόσμο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top