30-09-16 Πρακτική άσκηση φοιτητών του ΑΠΘ σε σχολεία και οι προϋποθέσεις της

 30 09 16 prakti

30-09-16 Πρακτική άσκηση φοιτητών του ΑΠΘ σε σχολεία και οι προϋποθέσεις της

Τις περιοχές όπου οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση καθώς και τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή της παρουσιάζει έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών.

 

 

Σύμφωνα με αυτό οι φοιτητές των τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Θεολογίας, Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας και Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 στα σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των Περιφερειών Αττικής, Κεντρ. Μακεδονίας, Δυτ. Μακεδονίας, Ανατολ. Μακεδονίας και Θράκης, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

 

Η παραπάνω άδεια για πρακτική άσκηση χορηγείται εφόσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών της τάξης με τις προϋποθέσεις που ακολουθούν:

 

1.Πριν από τις επισκέψεις των φοιτητών στα σχολεία να προηγείται ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη των οικείων Σχολικών Συμβούλων και του Διευθυντή Π.Ε.

 

2.Να προηγηθεί ενημέρωση των γονέων των μαθητών από τον Διευθυντή του σχολείου αναφορικά με την επίσκεψη των φοιτητών στο σχολείο και για τησυμμετοχή των μαθητών στην πρακτική άσκηση να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους.

 

3.Οι φοιτητές να έχουν μαζί τους τη φοιτητική τους ταυτότητα και να συνοδεύονται από τον υπεύθυνο καθηγητή, ο οποίος θα καταθέτει στον Διευθυντή κάθε σχολείου έγγραφο του Τμήματος, όπου θα αναγράφονται τα ονόματα των φοιτητών που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη πρακτική άσκηση.

 

4.Οι ημέρες και ώρες των επισκέψεων των φοιτητών στα σχολεία θα καθορίζονται μετά από επικοινωνία του υπεύθυνου καθηγητή με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων. Οι φοιτητές να ισοκατανεμηθούν στα σχολεία.

 

5.Η πρακτική άσκηση να γίνεται κατά τη διάρκεια του κατά περίπτωση σχετικούμαθήματος και να παρευρίσκεται υποχρεωτικά και ο εκπαιδευτικός της αντίστοιχης ειδικότητας.

 

6.Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των φοιτητών να μη διανεμηθούν ερωτηματολόγια ή υλικό οποιασδήποτε μορφής (έντυπης ή ηλεκτρονικής) και να μην πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις με τους μαθητές ή συλλογή στοιχείων πάνω στις παιδαγωγικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις της διδακτικής διαδικασίας με βιντεοσκόπηση ή μαγνητοφώνηση της διδασκαλίας.

 

7.Να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα τόσο στην εύρυθμη λειτουργία όσο και στηνεφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων.

 

Παρακαλούνται οι Διευθυντές Π.Ε Α’, Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Πειραιά, Ανατ. Αττικής, Δυτ.Αττικής, Ανατ. Θεσσαλονίκης, Δυτ. Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας να ενημερώσουν σχετικά τα σχολεία της περιοχής ευθύνης τους.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top