14-04-16 Μετεγγραφές με διάταξη νόμου

sia

14-04-16 Μετεγγραφές με διάταξη νόμου

Οι πέντε (5) ονομαστικές και όχι φωτογραφικές μετεγγραφές προτάθηκαν προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από την ανεξάρτητη επιτροπή των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών. Ελλείψει νομοθετικού πλαισίου, η επιτροπή πρότεινε στην Αναπληρώτρια Υπουργό τη λύση της νομοθετικής ρύθμισης, διαδικασία που έχει γίνει και στο παρελθόν (σχετική η διάταξη του άρθρου 34 του νόμου 4115/2013 επί της Υπουργίας του κ. Αρβανιτόπουλου).

Οι μετεγγραφές αυτές αφορούν:

  1. Δύο Σύριες πρόσφυγες οι οποίες λόγω ελληνικής καταγωγής της μητέρας γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.
  2. Οι υπόλοιπες τρεις αφορούν Έλληνες πολίτες οι οποίοι αιτούνταν μετεγγραφής είτε από Πανεπιστήμιο σε ΤΕΙ είτε από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο αποτελούν δε εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις υγείας. Για την υλοποίηση των αιτημάτων συνεκτιμήθηκε λόγω της σοβαρότητας των παραπάνω περιπτώσεων και ο τόπος κατοικίας των φοιτητών. Δεδομένου ότι το νομικό πλαίσιο προβλέπει μετεγγραφή μόνο σε Σχολές που έχουν αντιστοιχίες, η μετεγγραφή έγινε σε Τμήματα ή Σχολές που η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει να τις παρακολουθήσουν και μάλιστα με χαμηλότερη βάση εισαγωγής απ’ αυτήν που είχαν επιτύχει οι αιτούντες.

Σε κάθε περίπτωση όποιος «καλόπιστος» ενδιαφέρεται, μπορεί να ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από την επιτροπή των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της τήρησης των ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Τέλος είναι περισσότερο από προφανές ότι η ονομαστική αναφορά επιτρέπει στους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα να εκτιμήσουν τον «φωτογραφικό» χαρακτήρα της νομοθετικής ρύθμισης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top