14-04-16 Ποια προβλήματα επεσήμαναν οι Πρόεδροι των Συμβουλίων Ιδρυμάτων

14 04 16FOITITES

 

Στις 3 Μαρτίου 2016 και με την σύμφωνη γνώμη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, καθηγητής κ. Κώστας Γαβρόγλου, είχε αποστείλει στους Προέδρους των Συμβουλίων Ιδρύματος των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ όλης της χώρας επιστολή με συγκεκριμένα ερωτήματα αναφορικά με τη λειτουργία των Συμβουλίων Ιδρύματος. Από τα Πανεπιστήμια απάντησαν όλα εκτός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από τα ΤΕΙ απάντησαν όλα εκτός από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, του οποίου η απάντηση αναμένεται σύντομα.

Όπως δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου, «υπήρξε άμεση και θετική ανταπόκριση των Προέδρων των ΣΙ και ΤΕΙ τους οποίους ευχαριστώ, επιβεβαιώνοντας τη διάθεση συνεργασίας στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία για την εξεύρεση προωθητικών λύσεων για μία πιο δημοκρατική και πιο αποτελεσματική διοίκηση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μας».

Τα κυριότερα προβλήματα που τόνισαν στις απαντήσεις τους οι Πρόεδροι των Συμβουλίων Ιδρυμάτων είναι η ασάφεια που χαρακτηρίζει τις σχέσεις των ΣΙ με τους άλλους θεσμούς διοίκησης των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, όπως και οι δυσχέρειες που δημιουργούνται από την εξαιρετικά χαμηλή χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων λόγω και της οικονομικής κρίσης όσο και της έλλειψης σαφούς νομοθετικού πλαισίου για την οικονομική ενίσχυση των Ιδρυμάτων από διαφορετικές χρηματοδοτικές πηγές.

Από τις απαντήσεις των Προέδρων διατυπώνεται ρητά η διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές, τις Συγκλήτους, τις Κοσμητείες αλλά και με το Υπουργείο Παιδείας.

Οι απαντήσεις των Συμβουλίων Ιδρύματος στα ερωτήματα της Επιτροπής των Μορφωτικών Υποθέσεων τίθενται στην κρίση των βουλευτών για περαιτέρω επεξεργασία και εμβάθυνση του προβληματισμού και του διαλόγου σχετικά με την αναγκαία μεταρρύθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top