04-04-16 Διεξαγωγή εθνικού προγράμματος για την «Υποστήριξη στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στον Ευρωπαϊκό Χώρο της Ανωτάτης Εκπαίδευσης»

04-04-16 Διεξαγωγή εθνικού προγράμματος για την «Υποστήριξη στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στον Ευρωπαϊκό Χώρο της Ανωτάτης Εκπαίδευσης»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, απηύθυνε προς τις Εθνικές Αρχές του Προγράμματος Πρόσκληση υποβολής Προτάσεων (Call for Proposals EACEA/20/2014) με θέμα «Υποστήριξη στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στον Ευρωπαϊκό Χώρο της Ανωτάτης Εκπαίδευσης».

Το Υπουργείο Παιδείας, ως Εθνική Αρχή του Προγράμματος, συμμετείχε στην εν λόγω Πρόσκληση με την Πρόταση «Modernisation of Higher Education in Greece» (MOHE) η οποία και κρίθηκε επιλέξιμη από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πλαίσιο των δράσεων της εν λόγω Πρότασης, πρόκειται να διεξαχθούν δύο επιτόπια εργαστήρια (in situ workshops):

α) στην Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών), την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 και

β) στην Αθήνα (Τ.Ε.Ι. Αθήνας), τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016.

Σκοπός της Πρότασης είναι ο εκσυγχρονισμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας, μέσα από τη μελέτη βασικών παραμέτρων του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και τη διαβούλευση με την επιστημονική κοινότητα. Η προσπάθεια αυτή θα συμβάλει στην περαιτέρω διεθνοποίηση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, στην ανάδειξη των κρίσιμων πτυχών της, και στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων θα παρουσιαστούν από εμπειρογνώμονες τα ευρήματα σχετικής έρευνας που διεξήχθη στα Α.Ε.Ι. της χώρας από τιε 22/02/2016 με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, ενώ στους/στις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί η δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς, συμβάλλοντας προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των στόχων της Πρότασης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top