27-01-17 Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη με εκπαιδευτικούς φορείς στην Αρκαδία

 mpajebanakis 550 400 Αντιγραφή

27-01-17 Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη με εκπαιδευτικούς φορείς στην Αρκαδία

Συνάντηση είχε την Παρασκευή 27/1/2017 στην Τρίπολη, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Πετρόπουλο, τοv Διευθυντή Α΄/θμιας Εκπαίδευσης κ. Φώτιο Γκέσουρα, τοv Διευθυντή Β΄/θμιας Εκπαίδευσης κ. Σελίμη Γεώργιο. Ο κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης συναντήθηκε, επίσης, με εκπαιδευτικούς και φορείς εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης και το 1ου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Τρίπολης και συνομίλησε μαζί τους.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συνολική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στις αλλαγές που υλοποιούνται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και στην οργανωμένη προσπάθεια εφαρμογής του «μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας», που παρέχει τη δυνατότητα ασφαλούς εισόδου των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στην αγορά εργασίας, με στόχο τη σύζευξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την απασχόληση και τη στήριξη των αποφοίτων μετά την απόκτηση του πτυχίου τους.

Επίσης, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε και στις αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί στη γενική εκπαίδευση και συγκεκριμένα στον εξορθολογισμό της ύλης, τη μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων και την εισαγωγή των συνθετικών εργασιών που δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της δημιουργικότητας στα Γυμνάσια, όπως και στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του Λυκείου με στόχο την αναβάθμισή του, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και την μαθητών/ τριών και της κοινωνίας συνολικά.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top