09-06-11 Παρουσίαση του «Τεχνολογικού Λυκείου» στο ΣΠΔΕ

Δελτίο Τύπου

Παρουσίαση του «Τεχνολογικού Λυκείου» στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ)

Ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Μιχάλης Κοντογιάννης, παρουσίασε την πρόταση του Υπουργείου για το «Τεχνολογικό Λύκειο», στη συνεδρίαση του ΣΠΔΕ, στις 07/06/2011.

Κατά την παρουσίαση, ο Ειδικός Γραμματέας τόνισε ότι πρέπει να αυξηθεί βαθμιαία το ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού που κατευθύνεται στην Τεχνική Εκπαίδευση και σήμερα φτάνει μόλις το 25%, έναντι 75% που κατευθύνεται στο Γενικό Λύκειο. «Στόχος είναι η είσοδος στην αγορά εργασίας νέων, που θα παρέχουν τις απαραίτητες για την ανάπτυξη της χώρας πιστοποιημένες υπηρεσίες κυρίως μεσαίου επιπέδου. Αυτό το κενό καλούνται να καλύψουν οι μελλοντικοί απόφοιτοι του Τεχνολογικού Λυκείου», τόνισε ο κύριος Κοντογιάννης.

Τα μέλη του ΣΠΔΕ και οι εκπρόσωποι των φορέων τοποθετήθηκαν θετικά στην πρόταση του Υπουργείου. Τη χαρακτήρισαν «συστημική και ολοκληρωμένη» και σημείωσαν ότι συνθέτει τις ομόφωνες προτάσεις που διατύπωσε το ΣΠΔΕ, το 2009, καθώς και τα ευρήματα πρόσφατης ειδικής επιστημονικής έρευνας πεδίου, που διεξήχθη στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Η πρόταση για το Τεχνολογικό Λύκειο, κρίθηκε πρόσφορη για την ουσιαστική αναβάθμιση της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.  Όπως επισημάνθηκε «οι μαθητές θα φοιτούν, πλέον, σε έναν τύπο σχολείου, που θα παρέχει πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης.  Ενός σχολείου που –για πρώτη φορά- θα απελευθερώνει την πρόσβαση προς τις άλλες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες, εκπαιδευτικές βαθμίδες».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top