08-06-11 Σχολικός Αθλητισμός και Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ Γυμνασίου) & Ειδικά Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΕΤΑΔ Λυκείου)

Δελτίο Τύπου

-Προϋποθέσεις Λειτουργιάς ΤΑΔ-ΕΤΑΔ (2011-2012):

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αναμορφώνει το θεσμό των ΤΑΔ-ΕΤΑΔ και τον Σχολικό Αθλητισμό συνολικά.

Το νέο πλαίσιο θα ισχύσει από το σχολικό έτος 2012-2013. Η επομένη σχολική χρονιά, 2011- 2012, ορίζεται ως μεταβατική περίοδος. Με εγκύκλιο της Υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ορίζονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των ΤΑΔ-ΕΤΑΔ, καθώς και ο αριθμός των μαθητών- αθλητών ανά άθλημα, ατομικό και ομαδικό, που θα ισχύσουν στη μεταβατική περίοδο.

-Νέος Σχολικός Αθλητισμός:

Για το νέο θεσμικό πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού, θα ξεκινήσει άμεσα ευρεία διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας με όλους τους εμπλεκομένους φορείς εκπαίδευσης και αθλητισμού, αλλά και τους μαθητές και γονείς μέσω του OpenGov.

Το Υπουργείο Παιδείας αναμορφώνει τη Φυσική Αγωγή και τον σχολικό Αθλητισμό, στοχεύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση, τόσο της Αθλητικής Διευκόλυνσης για μαθητές- αθλητές υψηλού επιπέδου, όσο και του συνολικού πλαισίου των Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων.

Ο σχολικός αθλητισμός επαναπροσδιορίζεται. Στόχος του εγχειρήματος είναι όλο και περισσότερα παιδιά να μετέχουν σε σχολικές αθλητικές δραστηριότητες.

 

Η σχετική εγκύκλιος με τις Προϋποθέσεις λειτουργίας των ΤΑΔ-ΕΤΑΔ κατά τη μεταβατική σχολική χρονιά 2011-2012, είναι αναρτημένη εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top