12-04-11 Σχετικά με την οικονομική κατάσταση του ΤΕΙ Πειραιά

Δελτίο Τύπου

Η αλήθεια για την οικονομική κατάσταση του ΤΕΙ Πειραιά

Η κατανομή της κρατικής επιχορήγησης προς τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας πρέπει να πραγματοποιείται με τρόπο διαφανή και με βάση τα πραγματικά στοιχεία λειτουργίας τους.  Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος συμφωνήθηκε και εγκρίθηκε από τη σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ η εφαρμογή ενός αλγόριθμου, στον οποίο θα λαμβάνονται υπόψη ο φοιτητικός πληθυσμός, το εκπαιδευτικό προσωπικό, ο Δείκτης Κόστους Σπουδών, καθώς και ορισμένα κριτήρια ωρίμανσης, όπως π.χ. πολυεδρικότητα.

Παρατηρήθηκε, λοιπόν, μετά την εφαρμογή του αλγόριθμου, ότι το ΤΕΙ Πειραιά λάμβανε επιχορήγηση πολύ υψηλότερη σε σχέση με τα στοιχεία λειτουργίας του. Παρόλα αυτά,  είναι το μοναδικό ΤΕΙ της χώρας, το οποίο παρουσίασε στο τέλος του έτους έλλειμμα άνω του 1,5 εκατομμύριου ευρώ, χωρίς να δίδεται κάποια εξήγηση για την αιτία. Το επιχείρημα πως «τα περιφερειακά ΤΕΙ δεν έχουν σπουδαστές και κακώς τους δίδεται χρηματοδότηση εις βάρος του ΤΕΙ Πειραιά» επιχειρεί να μεταθέσει αλλού τη συζήτηση και όχι εκεί που πρέπει, δηλαδή στο κατά πόσο γίνεται ορθολογική κατανομή των πόρων και πώς εξηγούνται τα  ελλείμματα  που παρουσιάζονται.


Την ουσία του πραγματικού προβλήματος αναδεικνύουν τα στοιχεία που επισυνάπτονται. Παρουσιάζονται 5 ΤΕΙ, συμπεριλαμβανομένου και του ΤΕΙ Πειραιά, για τα οποία δεν μπορεί να επικαλεσθεί κανείς ότι «δεν έχουν σπουδαστές» και παρατίθενται αναλυτικά, συγκριτικά στοιχεία.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
Για τη Δήλωση της Υπουργού Παιδείας πατήστε εδώ.
Για αναλυτικά στοιχεία των ΤΕΙ πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top