11-04-11 Δήλωση του Ειδικού Γραμματέα, Βασίλη Παπάζογλου, σχετικά με τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο

Δελτίο Τύπου

Δήλωση του Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Βασίλη Παπάζογλου, σχετικά με τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο ( on camera )

Το αργότερο μέχρι αύριο το μεσημέρι το 28% του προϋπολογισμού του Αιγινήτειου και του Αρεταίειου θα βρίσκεται στις αρμόδιες ΔΟΥ των νοσοκομείων, ώστε να μπορούν να πάρουν τα χρήματα και να ξεκινήσουν τις πληρωμές.

Η λύση αυτή είναι προσωρινή προκειμένου να λυθεί το άμεσο πρόβλημα του Αιγινήτειου και του Αρεταίειου. Η οριστική λύση θα δοθεί μέσα από έναν στρατηγικό σχεδιασμό σε βάθος τριετίας, που θα πρέπει να κάνουν οι δύο εφορίες των νοσοκομείων, προκειμένου να γίνει εξορθολογισμός των δαπανών τους.

Σε ερώτηση σχετικά με τον προϋπολογισμό των δύο νοσοκομείων ο Ειδικός Γραμματέας απάντησε:

Ο προϋπολογισμός εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας ανέρχεται για το ένα νοσοκομείο  σε περίπου 11.200.000 ευρώ και για το άλλο σε 12.800.000 ευρώ. Ένα κομμάτι πρόσθετο αυτών των χρημάτων, της τάξης του 1 εκατομμυρίου ευρώ, δίνεται από το Υπουργείο Υγείας και αφορά στη μερική πληρωμή των γιατρών που κάνουν την ειδίκευσή τους στα δύο αυτά νοσοκομεία.

Σε ερώτηση σχετικά με τις κινητοποιήσεις στο ΤΕΙ Πειραιά ο Ειδικός Γραμματέας τόνισε:

Είναι ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με τον εξορθολογισμό των δαπανών. Ήδη έχει προωθηθεί για υπογραφή από την Υπουργό ο προϋπολογισμός όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας. Ειδικά για το ΤΕΙ Πειραιά έχει προηγηθεί ένας αρχικός προϋπολογισμός, προκειμένου να δοθεί ένα μέρος των χρωστούμενων για τους ωρομίσθιους επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες. Σύντομα, ίσως και στο τέλος αυτής της εβδομάδας, θα έχουν δοθεί οι πρώτες δόσεις για όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και η υπόλοιπη δόση για το ΤΕΙ Πειραιά.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top