11-04-11 Χαιρετισμός του Ειδικού Γραμματέα, Μιχάλη Κοντογιάννη, στο 1ο Σεμινάριο Επιμορφωτών του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης

Δελτίο Τύπου

Χαιρετισμός του Ειδικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας, Μιχάλη Κοντογιάννη, στο 1ο Σεμινάριο Επιμορφωτών του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης

Ο Ειδικός Γραμματέας, Μιχάλης Κοντογιάννης απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του 1ου Σεμιναρίου για τους επιμορφωτές του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης.

Στο χαιρετισμό του, ο Ειδικός Γραμματέας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Στόχος ενός εκπαιδευτικού συστήματος που ανταποκρίνεται με επιτυχία στις νέες απαιτήσεις είναι να καλλιεργήσει, μέσω της γνώσης, την κριτική ικανότητα, την πρωτοβουλία, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την αυτενέργεια, δεξιότητες απαραίτητες για τον κόσμο του αύριο.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε στην υλοποίηση του «Νέου Σχολείου», ενός σχολείου με νέα, ευέλικτα και στοχοκεντρικά αναλυτικά προγράμματα σπουδών, με έμφαση στις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης, τις σύγχρονες τεχνολογίες, τις ξένες γλώσσες και τον πολιτισμό.

Οι αλλαγές αυτές και η αποτελεσματική εφαρμογή τους προϋποθέτουν τον επαναπροσδιορισμό και την ενδυνάμωση του ρόλου του εκπαιδευτικού, ο οποίος καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αποτελέσει τον κατεξοχήν φορέα της εκπαιδευτικής αλλαγής. Είναι όμως ο εκπαιδευτικός κατάλληλα προετοιμασμένος να αναλάβει τον καινούργιο αυτό ρόλο; Έρευνες έχουν δείξει ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν ανάγκη από συνεχή και ουσιαστική επιμόρφωση που να τους καθιστά ικανούς να διαχειρίζονται τις προκλήσεις ενός κόσμου που συνεχώς αλλάζει και να αντιμετωπίζουν τα καθημερινά προβλήματα του σχολικού περιβάλλοντος.

Η εκπαιδευτική αλλαγή που θα εφαρμοστεί θα είναι πολυεπίπεδη. Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για πρόχειρες λύσεις και επιφανειακές παρεμβάσεις. Με το «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης» θέτουμε τα θεμέλια για ένα σχολείο «ανοικτό» και ευέλικτο, με επίκεντρο τον μαθητή και αιχμή του δόρατος τον εκπαιδευτικό.

Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή της επιμόρφωσης θα υλοποιηθεί τον Ιούνιο του 2011 σε 8.000 εκπαιδευτικούς (Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Φιλολόγους, καθηγητές Φυσικών Επιστήμων, και Ξένων Γλωσσών) σε 5 νομούς της χώρας (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λέσβου, Κοζάνης, Ευρυτανίας).

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top