01-03-11 Ημερίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου «Η Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στο Νέο Σχολείο»

Δελτίο Τύπου

Στην επιστημονική ημερίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με θέμα «Η Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στο Νέο Σχολείο», παρευρέθηκε σήμερα 01/03/2011 ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας, Μιχάλης Κοντογιάννης.

Ο κ. Κοντογιάννης στην ομιλία του ανέφερε: «Με το Νέο Σχολείο φιλοδοξούμε να κάνουμε ανασχεδιασμό σε βάθος. Με νέα προγράμματα σπουδών, σύγχρονες διδακτικές μεθόδους, με καινοτόμες δράσεις και σύγχρονα ψηφιακά εκπαιδευτικά μέσα. Είναι, πλέον επιτακτική ανάγκη η διαμόρφωση ενός νέου εκπαιδευτικού μοντέλου που θα συνιστά συνεχή πρόκληση για τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό, δίνοντας ευκαιρίες για την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, της δημιουργικής φαντασίας και της ενεργού συμμετοχής. Το Νέο Σχολείο του 21ου αιώνα προϋποθέτει νέες δεξιότητες και ικανότητες για τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Ιδιαίτερα όμως απαιτεί τον μετασχηματισμό των παραδοσιακών συμπεριφορών και αντιλήψεων σχετικά με το ρόλο του σχολείου, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στη φιλοσοφία του Σχολείου του Μέλλοντος.

Η διαμόρφωση μιας θετικής στάσης από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό απέναντι σε ένα σχολείο -με κέντρο το μαθητή- περισσότερο αυτόνομο, δημιουργικό και στοχοκεντρικό δεν μπορεί να επιτευχθεί με αποσπασματικές επιμορφωτικές δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης» των εκπαιδευτικών αποτελεί προϋπόθεση για τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε μπροστά μας στο χώρο της εκπαίδευσης. Αλλαγές που είναι απαραίτητες για να κτίσουμε ένα νέο σχολείο, με ξεκάθαρους εκπαιδευτικούς στόχους, καινοτόμο, ευέλικτο και  «ανοικτό» στις ιδέες, στην κοινωνία, στη γνώση». 


Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top