26-01-11 Παρουσίαση του αναπλασμένου Πεδίου του ʼρεως από την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά και αξιοποίησή του σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Δελτίο Τύπου

Όλους τους χώρους του αναπλασμένου Πεδίου του ʼρεως παρουσίασαν σήμερα στους υπεύθυνους της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθήνας και των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αττικής, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά και ο γνωστός αρχιτέκτονας και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων,  Αλέξανδρος Τομπάζης.

Στόχος του Υπουργείου είναι αξιοποίηση των χώρων αστικού πρασίνου για Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και συγκεκριμένα η αξιοποίηση του Πεδίου του ʼρεως, του Αττικού ʼλσους και του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Στο  Πεδίον του ʼρεως, που αναπλάστηκε υπό της οδηγίες του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη,  θα ξεκινήσουν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μέσα στην τρέχουσα σχολική περίοδο.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός δήλωσε για την ανάπλαση του Πεδίου του ʼρεως:

«Το Πεδίον του ʼρεως είναι για μένα ένας πολύ γνώριμος χώρος. Σήμερα αποτελεί ένα στολίδι για την Αθήνα. Πριν από επτά χρόνια όμως, ως υπερνομάρχης, αυτό που αντίκρισα ήταν μια εικόνα εγκατάλειψης.

Εξασφαλίσαμε τους πόρους, ολοκληρώσαμε τους διαγωνισμούς και ξεκινήσαμε τις εργασίες, προκειμένου η ανάπλαση των δυο πάρκων να γίνει από όνειρο, πραγματικότητα. 
Τα πάρκα φτιάχτηκαν, όμως αυτό δεν αρκεί.

Χρειάζεται όλοι οι πολίτες της Αθήνας να τα αγκαλιάσουμε, να τα προστατέψουμε, με πρώτα τα παιδιά,  τους μαθητές.

Το Πεδίον του ʼρεως χρειάζεται ζωή!»

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top