07-12-10 Ομιλία της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, στο ʼτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Βέλγιο

Δελτίο Τύπου   

«Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, αλλά και η Διά Βίου Μάθηση αποτελούν  βασικά εργαλεία για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση»

«Εισάγουμε μια νέα φιλοσοφία στο χώρο της Εκπαίδευσης με επίκεντρο το μαθητή και στόχο τη στροφή στα μαθησιακά αποτελέσματα»

Στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε., με θέμα τη «Διασφάλιση της Ποιότητας και της Διαφάνειας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση» και τη δημιουργία ενός Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (NQF) σε αντιστοίχιση με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF), η Υφυπουργός Παιδείας, κατά την ομιλία της, αναφέρθηκε στην  άμεση εφαρμογή του νόμου για τη Διά Βίου Μάθηση.

Συγκεκριμένα, η κυρία Χριστοφιλοπούλου έθεσε ως βασική προτεραιότητα την ανάπτυξη του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και τον παράλληλο σχεδιασμό του ECVET (Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Πιστωτικών Μονάδων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), προκειμένου να καταστεί εφικτή η διαφάνεια στα προσόντα και η κινητικότητα των εκπαιδευόμενων εντός και εκτός της χώρας, αλλά και ανάμεσα σε διαφορετικά μαθησιακά περιβάλλοντα.

Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας. «Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, αλλά και η Διά Βίου Μάθηση αποτελούν  βασικά εργαλεία για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός και τόνισε ότι «η αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στο Νέο Σχολείο, θα συνοδεύονται από την ταυτόχρονη μεταρρύθμιση στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης».

Τέλος, η Υφυπουργός ανέφερε: «Εισάγουμε μια νέα φιλοσοφία στο χώρο της Εκπαίδευσης, με επίκεντρο το μαθητή και στόχο τη στροφή στα μαθησιακά αποτελέσματα, τα οποία αποτελούν πλέον επίσημη ορολογία, αλλά και εκπαιδευτική στρατηγική αναμόρφωση με το νόμο για τη Διά Βίου Μάθηση. Ενσωματώνουμε τις βασικές δεξιότητες της Διά Βίου Μάθησης στο πρόγραμμα σπουδών της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι δεξιότητες όπως η επικοινωνία, η υπευθυνότητα και η ομαδικότητα (soft skills), να αναπτύσσονται ταυτόχρονα και ισότιμα με τις τεχνικές δεξιότητες που αποκτούν οι μαθητές στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top