19-11-10 Η συνεισφορά του διαστήματος στην Ελληνική οικονομία

Δελτίο Τύπου

Η συνεισφορά του διαστήματος στην Ελληνική οικονομία

Η νέα προκήρυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕΟΔ) συμφωνήθηκε από την ειδική επιτροπή (Task Force) Ελλάδας – Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕΟΔ / European Space Agency), της οποίας προέδρευσε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Αχιλλέας Μητσός.

Με τη σχετική προκήρυξη θα επενδυθούν 4 εκατομμύρια  ευρώ στην ανάπτυξη συστημάτων πτήσης (flight hardware) από Ελληνικούς φορείς και 1 εκατομμύριο σε σχετικές δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης.

Μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί,  μέσω του ΕΟΔ, σε Ελληνικούς φορείς 13 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία πάνω από 9 εκατομμύρια σε επιχειρήσεις, για την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών διαστήματος, με έμφαση σε επενδύσεις που έχουν υψηλό επίπεδο τεχνολογικής ετοιμότητας, είναι δηλαδή ώριμες για εφαρμογές και για ενσωμάτωση σε υπάρχοντα συστήματα.

Οι διαστημικές τεχνολογίες έχουν σημαντικές εφαρμογές, όχι μόνο στην αεροναυπηγική, αλλά και στις επικοινωνίες, στις μεταφορές, στην ασφάλεια και στο περιβάλλον. Μπορούν να παίξουν σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο εξαιτίας των πολλαπλών πεδίων εφαρμογής τους και της υψηλής τους στάθμης.

Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2010 και οι πρώτες συμβάσεις έργων αναμένονται το καλοκαίρι του 2011.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top