16-11-10 Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ʼννας Διαμαντοπούλου, με το Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. «Διεθνής Διαφάνεια- Ελλάς»


Δελτίο Τύπου

« Η διαφθορά δεν είναι μαγκιά»

Η Υπουργός Παιδείας, ʼννα Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε σήμερα με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς» και συζήτησαν για την καλλιέργεια των εννοιών της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στη συνείδηση των μαθητών μέσα από το σχολείο.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησαν στην προώθηση συγκεκριμένων δράσεων μέσα από τα Προγράμματα Σπουδών και στην καθιέρωση διαγωνιστικών δραστηριοτήτων, με βράβευση των μαθητών,  την 9η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Παράλληλα, τα μέλη του Δ.Σ. της «Διεθνούς Διαφάνειας - Ελλάς»  παρουσίασαν στην Υπουργό, το βιβλίο «Τι κέρδισε ο ʼλκης και … τι έχασε ο Λάκης», που έγραψε ο Μάνος Κοντολέων, με ιστορίες και παιχνίδια, που μαθαίνουν στα παιδιά ότι «η διαφθορά και η δωροδοκία δεν είναι μαγκιά».

Η Υπουργός έδωσε έμφαση στην καθιέρωση της «κάρτας σχολείου», όπου θα  καταγράφονται στοιχεία της σχολικής μονάδας, με στόχο τη διαφάνεια και την καλύτερη λειτουργία του σχολείου.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης η Υπουργός δήλωσε:

Αποφασίσαμε σήμερα με τη «Διεθνή Διαφάνεια» συνεργασία σε τρεις συγκεκριμένους τομείς, που είναι σημαντικοί για το σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο σεβασμός στους νόμους, ο σεβασμός στη δημόσια περιουσία και η αξιοπρέπεια είναι στοιχεία που κατακτώνται μέρα με τη μέρα.

Με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της «Διεθνούς Διαφάνειας», κ. Μπακούρη, και τους συνεργάτες του, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε σε θέματα που αφορούν και στα προγράμματα σπουδών, αλλά και σε δράσεις και πρωτοβουλίες στο χώρο των σχολείων, καθώς και στη χρήση ενός πολύ ενδιαφέροντος εγχειριδίου. Το βιβλίο   «Τι κέρδισε ο ʼλκης και …τι έχασε ο Λάκης»,  που είναι μία όμορφη καθημερινή ιστορία, δείχνει στα μικρά παιδιά πόσο σημαντικές είναι οι έννοιες της αξιοπρέπειας, της διαφάνειας και  το «χτύπημα» της διαφθοράς.

Οι συνειδήσεις χτίζονται από μικρή ηλικία και σε αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο.


Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00. Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00. Θα επιτρέπεται η είσοδος τον μήνα Σεπτέμβριο σε υπαλλήλους ταχυμεταφορών, για να παραδώσουν δικαιολογητικά υποψηφίων με αθλητικές διακρίσεις ή με σοβαρές παθήσεις, προκειμένου να κριθούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top