22-10-2010 Εισαγωγή Αθλητών

ypdvmth_thumb_other250_0Ανακοινώνεται από το Γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Ι. Πανάρετου ότι ο έλεγχος  των αιτήσεων και των δικαιολογητικών των αθλητών με διακρίσεις σε  Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθόσον κατά τη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών από την Επιτροπή Επιλογής των Αθλητών διαπιστώθηκε ότι:

α)  Ο αριθμός των αγώνων που είχαν συμμετάσχει Ομάδες Αθλητών δεν ήταν ικανοποιητικός, βάσει του συνόλου των αγώνων του Πρωταθλήματος

β) Οι βεβαιώσεις εγγραφής των αθλητών στον ειδικό πίνακα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δεν εμφάνιζαν τον  αριθμό των αγώνων της Ομάδας στο σύνολο των αγώνων του Πρωταθλήματος.

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής ζητήθηκε από τις Ομοσπονδίες να βεβαιώσουν τον αριθμό συμμετοχής κάθε αθλητή στο σύνολο των διεξαχθέντων αγώνων τριών Ομοσπονδιών, ανά άθλημα και κατηγορία Πρωταθλήματος.  Με την αποστολή των στοιχείων του συνόλου των αγώνων σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης του Πρωταθλήματος κάθε κατηγορίας ,διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι μαθητές δεν είχαν τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών (50+1) στο σύνολο των αγώνων και θα πρέπει να ανακληθούν οι χορηγηθείσες βεβαιώσεις από τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες και κατ΄ επέκταση  η εγγραφή στον ειδικό πίνακα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Κατόπιν τούτου θεωρείται αναγκαίος ο έλεγχος στο σύνολο των Ομοσπονδιών για τα ομαδικά και τα ατομικά αθλήματα και η έκδοση ορθών βεβαιώσεων αθλητών , σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο.

H Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, διενεργεί παράλληλα ενδελεχή έλεγχο και το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα ολοκληρώσει τη διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων εισαγωγής των αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Ο χρόνος έκδοσης των αποτελεσμάτων θα ανακοινωθεί με νέο Δελτίο Τύπου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top