22-10-10 Διασχολική Δράση

Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η δεύτερη ημέρα εφαρμογής του τριήμερου εκπαιδευτικού, βιωματικού προγράμματος «Ποιότητα ζωής: Πυροσβεστική και Σχολείο για το Περιβάλλον» που οργανώθηκε από τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατ. Αττικής και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνική Επιτροπής για την UNESCO.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατ. Αττικής συμμετέχουν 900 μαθητές και μαθήτριες από 15 Δημοτικά Σχολεία της Ανατ. Αττικής και 4 Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας που συμμετέχουν στο Θεματικό Δίκτυο «Μαθαίνω για τα δάση».

Τα παιδιά βίωσαν έντονα τα εργαστήρια «199 ʼμεση Επέμβαση», «Ελήφθη over», «Πυροσβεστοκουβέντες» και «Το κόκκινο αυτοκίνητο» ενώ παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσήλωση την επίδειξη διάσωσης ατόμων από στέγη υψηλού κτιρίου και αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε αυτοκίνητα.

Ειδικά σήμερα, σε μια λιτή τελετή με την παρουσία 300 μαθητών και μαθητριών, των εκπαιδευτικών, των μελών και εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος και των εκλεκτών προσκεκλημένων με κεντρικό ομιλητή το Διοικητή Αρχιπύραρχο Αναστάσιο Βλάχο, απονεμήθηκαν «ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ» στην Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα για τη συμβολή της στην εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη, και στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη για την ιδιαίτερη συμβολή του στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών Δημοτικών Σχολείων της Ανατολικής Αττικής.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα, η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής κ.Βασιλική Ξυθάλη, ο Αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου κ.Δαρεμάς, ο Αντιδήμαρχος Καλυβίων κ.Καρακασίλης, ο Αντιδήμαρχος Λαυρίου κ.Κρομμύδας,  η υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού κ.Χριστοφάκη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαρκοπούλου κ.Σουρμπάτης, η Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων ΟΔΙΕ κ.Σωτηροπούλου, ο Πρόεδρος Φιλοδασικής Μαρκοπούλου κ. Κόλλιας, το μέλος του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής κ.Προκοπίου, η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν.Χίου κ.Δημίδου, η Πρόεδρος Εθελοντικής Αιμοδοσίας Μαρκοπούλου κ.Κόλλια, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής κκ Δημόπουλος και Κατωμέρης, η Συντονίστρια Μεσογειακής Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας κ.Αρβανίτη-Πρεβεζάνου, ο Διοικητής Λιμένος Πόρτο Ράφτη και οι Διοικητές Πυροσβεστικών Σταθμών Κορωπίου, Λαυρίου και Ν. Μάκρης.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και αύριο Παρασκευή οπότε και θα ολοκληρωθεί.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top