21-10-10 Χαιρετισμός της Υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, στην εκδήλωση σχετικά με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ποιότητα Ζωής : Πυροσβεστική και Σχολείο για το Περιβάλλον»

Δελτίο Τύπου

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε η Υφυπουργός Παιδείας μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η σημερινή εκδήλωση δείχνει ότι το σχολείο σε συνεργασία με την πυροσβεστική μπορεί μέσα σε ένα πρωινό να κάνει το μάθημα που θα μπορούσε να κάνει το σχολειό μόνο του σε πολλές βδομάδες. Τα παιδιά είδαν, κατάλαβαν, ένιωσαν - βιωματικά - τι σημαίνει πυρόσβεση, τι σημαίνει ασφάλεια, τι σημαίνει πρόληψη κινδύνου. Η σημερινή εκδήλωση είναι ένα δείγμα της συνεργασίας που πρέπει και μπορεί να αναπτύξει πιο δυναμικά η εκπαίδευση. Το «Νέο Σχολείο» βασίζεται και στην Περιβαλλοντική εκπαίδευση όχι μόνο μέσα στις τάξεις αλλά βγάζει και τους μαθητές όλο και πιο πολύ έξω από την τάξη, για να μπορούν να μάθουν από το περιβάλλον και τους φορείς που το προστατεύουν, όπως η πυροσβεστική. Συγχαρητήρια σε όλους. Η UNESCO έχει υπό την αιγίδα της αυτήν την πρωτοβουλία. Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και την  UNESCO. Προχωράμε σε πολλές συνεργασίες που θα έχουν αμοιβαίο όφελος.

Το σχολείο που αλλάζει - το «Νέο Σχολείο» - είναι πάνω από όλα ένα ζωντανό σχολείο, όπου τα παιδιά μαθαίνουν πράττοντας, παίζοντας, διαβάζοντας και γράφοντας. Με την ομαδική εργασία, με την δραστηριότητα έξω από το σχολείο, αλλά και με το ανοιχτό σε άλλους φορείς σχολείο. Το να μπορούν να μπουν μια μέρα οι πυροσβέστες και να δείξουν στους μαθητές μέσα στην τάξη τα εργαλεία τους, είναι παραδείγματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top