18-10-10 Εκλογή του Αντιπροέδρου του ΕΣΕΤ, καθηγητή Γεωργίου Χρούσου, ως Ξένου Εταίρου της Ακαδημίας των ΗΠΑ

Δελτίο Τύπου

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,  συγχαίρει τον αντιπρόεδρο του ΕΣΕΤ καθηγητή, Γεώργιο Χρούσο, για την εκλογή του ως Μέλους Εξωτερικού (Foreign Associate) στο Ινστιτούτο Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών USA (Institute of Medicine, National Academy of Sciences USA, http://www.iom.edu/).


Το Ινστιτούτο Ιατρικής της Ακαδημίας Επιστημών που ιδρύθηκε το 1970, είναι ένα από τα τέσσερα ιδρύματα της Εθνικής Ακαδημίας των ΗΠΑ( Εθνική Ακαδημία Επιστημών, Εθνική Ακαδημία Μηχανολογίας, Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, και Ινστιτούτο Ιατρικής).

Το Ινστιτούτο Ιατρικής εκτός από ανώτατο σώμα ιατρικής διάκρισης είναι και συμβουλευτικό όργανο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για ζητήματα εθνικής πολιτικής στην Υγεία.

Η συμμετοχή στο Ινστιτούτο Ιατρικής είναι τιμητική επιβράβευση για όσους έχουν παρουσιάσει εξαίρετα επιτεύγματα στον τομέα της υγείας. Τα εκλεγμένα μέλη συμμετέχουν στον καθορισμό στόχων για την ιατρική έρευνα και στη μελέτη πολιτικών για την Υγεία στο πλαίσιο του Ινστιτούτου Ιατρικής.


Ο Δρ. Γεώργιος Χρούσος είναι καθηγητής και Διευθυντής της πρώτης παιδιατρικής κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, και Διευθυντής του τμήματος Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη του ίδιου Νοσοκομείου.

Ο Δρ. Χρούσος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας, από τους πιο συχνά αναφερόμενους γιατρούς στη βιβλιογραφία παγκοσμίως, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Έρευνας και διευθυντής της Έδρας Ιατρικής Εφήβων της UNESCO. Είναι τιμητικό μέλος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, USA (National Institutes of Health) και έχει τιμηθεί με πολλά επαγγελματικά βραβεία και διακρίσεις, συμπεριλαμβανόμενης της εκλογής του στην Academia Europaea (European Academy of Humanities, Letters and Sciences).

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top