15-10-10 Επίσκεψη της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ, Θάλειας Δραγώνα, στo Ζεφύρι

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη 14/10/2010 η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ,  Θάλεια Δραγώνα, πραγματοποίησε, από κοινού με το Σχολικό Σύμβουλο Δημοτικής Εκπαίδευσης 4ης Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, επίσκεψη στο 3ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου. Στο 3ο Δημοτικό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Διευθύντρια και το Σύλλογο Διδασκόντων, ενώ στο 2ο Δημοτικό έγινε επιπλέον συνάντηση και με μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω σχολικές μονάδες και οι σύλλογοί τους στο έργο της υποστήριξης της σχολικής φοίτησης των μαθητών Ρομά. Τέθηκαν σημαντικά ζητήματα γύρω από την αναγκαιότητα συντονισμένων ενεργειών μεταξύ των εκπαιδευτικών αρχών, των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και  του Ιατροκοινωνικού Κέντρου της περιοχής με στόχο την ουσιαστική και προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου σε συνεργασία με τις τοπικές εκπαιδευτικές αρχές καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για την ένταξη των παιδιών Ρομά στην εκπαιδευτική διαδικασία και τα αποτελέσματα που έχουν επιτύχει είναι αξιοσημείωτα. Το Υπουργείο Παιδείας συγχαίρει όλους τους εμπλεκομένους για τα αποτελέσματα στην ενίσχυση της φοίτησης των παιδιών Ρομά της περιοχής και δηλώνει ότι είναι μόνιμος συμπαραστάτης στην προσπάθεια για αντιμετώπιση των όποιων τυχόν προβλημάτων θέτουν προσκόμματα στη σχολική παρακολούθηση όλων των παιδιών της χώρας.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top