07-10-10 Δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ʼννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

Δελτίο Τύπου

Δηλώσεις της  Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ʼννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

  • Αυτό που ζήτησα, και νομίζω ότι είναι αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός, είναι  ο διάλογος και για τη Δημόσια Παιδεία να γίνει μέσα σε ένα πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων και έχοντας πάντα στο μυαλό μας ένα πράγμα: ό,τι κάνουμε δεν πρέπει να είναι σε βάρος των παιδιών, είτε είναι στο σχολείο είτε είναι στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ.
  • Σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή, νομίζω ότι είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε στην ανάγκη, όχι μόνο της επένδυσης, αλλά και της αναδιάρθρωσης του Δημόσιου Πανεπιστημίου, του Δημόσιου Τεχνολογικού Ιδρύματος, που είναι η βάση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής στη χώρα.
  • Όλα τα ελληνικά κόμματα έχουν την ευθύνη της υποστήριξης της νέας γενιάς
  • Σε ερώτηση σχετικά με την επιτροπή Ιεραρχών που θα εξετάσει τα σχολικά βιβλία:

Τα βιβλία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος εκδίδονται από το Υπουργείο Παιδείας και την ευθύνη τους έχει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Ακολουθούν οι δηλώσεις της Υπουργού:

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω το Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες του, για το πλαίσιο του διαλόγου αλλά και για το περιεχόμενό του. Έτσι, ανέπτυξα τους βασικούς άξονες που αφορούν τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, στο πλαίσιο βεβαίως του Συντάγματος.

Θεωρώ πολύ θετικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να καταθέσει τις δικές του ουσιαστικές και απολύτως αναγκαίες προτάσεις, σε αυτούς τους άξονες, για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Επίσης, για το σημαντικό θέμα των νέων μας που αφήνουν τη χώρα, και στο όποιο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να πω ότι, σήμερα είναι στον αέρα προκήρυξη με την οποία χρηματοδοτούμε την επιστροφή νέων που έχουν κάνει διδακτορικό σε όλο τον κόσμο, ώστε να έρθουν στα ελληνικά Πανεπιστήμια και στα ελληνικά Ερευνητικά Κέντρα.

Τέλος, ενημέρωσα τον Πρόεδρο για τη φετινή σχολική χρονιά: για το πώς ξεκίνησε,  για την ομαλή λειτουργία των σχολείων σε όλη τη χώρα και υπογράμμισα το γεγονός ότι και ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη και των εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι καλύτερος από κάθε άλλη χρονιά.

Σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή, νομίζω ότι είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε στην ανάγκη, όχι μόνο της επένδυσης, αλλά και της αναδιάρθρωσης του Δημόσιου Πανεπιστημίου, του Δημόσιου Τεχνολογικού Ιδρύματος, που είναι η βάση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής στη χώρα.

Σε ερώτηση σχετικά με την επιτροπή Ιεραρχών που θα εξετάσει τα σχολικά βιβλία:

Τα βιβλία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος εκδίδονται από το Υπουργείο Παιδείας και την ευθύνη τους έχει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

 

Σε ερώτηση αν ζήτησε της συνδρομή των κομμάτων για να μην υπάρξουν αντιδράσεις στις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:

Αυτό που ζήτησα, και νομίζω ότι είναι αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός, είναι  ο διάλογος και για τη Δημόσια Παιδεία να γίνει μέσα σε ένα πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων και έχοντας πάντα στο μυαλό μας ένα πράγμα: ό,τι κάνουμε δεν πρέπει να είναι σε βάρος των παιδιών, είτε είναι στο σχολείο είτε είναι στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ.

Η γνώση που χάνει ένα παιδί σε μια εποχή της ζωής του δεν αναπληρώνεται ποτέ.

Θεωρώ ότι όλα τα ελληνικά κόμματα έχουν την ευθύνη της υποστήριξης της νέας γενιάς.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top