04-10-10 Ημερίδα στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο Κρήτης

Δελτίο Τύπου

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων διοργανώνει σειρά ημερίδων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενίσχυση της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας».

Σκοπός των ημερίδων είναι η ανακίνηση του ευρύτερου δυνατού διαλόγου μεταξύ των ερευνητών, των ΑΕΙ, των θεσμικών οργάνων έρευνας και τεχνολογίας, του παραγωγικού τομέα και των επιστημονικών οργανώσεων, σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη.

Σήμερα, Δευτέρα 04/10/2010, πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο Κρήτης, με συμμετοχή της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής κοινότητας (Πρυτανικές αρχές και μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ, Πρόεδροι και καθηγητές ΤΕΙ, ερευνητικοί φορείς), καθώς και μελών Επιμελητηρίων, Συνδέσμων και  Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη.

Στην εκδήλωση αυτή, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Α. Μητσός, παρουσίασε τους πυλώνες και άξονες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ενίσχυση της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν: ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ι. Παλλήκαρης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, Ε. Καπετανάκης, ο Πρόεδρος ΔΣ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, Β. Δουγαλής, καθώς και εκπρόσωπος από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κρήτης, Μ. Καθαράκης.

Θα ακολουθήσει ημερίδα στη Θεσσαλονίκη (11/10/10).

Το κείμενο του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ενίσχυση της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας» βρίσκεται στη διαδικασία της διαβούλευσης στον σύνδεσμο:  http://www.opengov.gr/ypepth/?p=315

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top