16-09-10 Μεταφορά μαθητών στον νομό Θεσσαλονίκης

Δελτίο Τύπου

Την Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν χτες ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Ντόλιος και η υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Θέμα της επίσκεψης ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος της μεταφοράς μαθητών στον νομό Θεσσαλονίκης.

Διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος νομός είναι ο μοναδικός ο οποίος έχει πρόβλημα γιατί κατά τον διαγωνισμό τον οποίο διενήργησε δεν συμπεριέλαβε τις αστικές περιοχές επικαλούμενος το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.

Οι δυο Υφυπουργοί προήδρευσαν σε ευρεία διαβούλευση με την συμμέτοχη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας,  Θεόδωρου Καρτσιώτη,  εκπροσώπου του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Δημάρχων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, εκπροσώπου της Ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων, εκπροσώπων των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, εκπροσώπου του ΟΑΣΘ, υπηρεσιακών παραγόντων και άλλων κοινωνικών εταιρών και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

-          Η μεταφορά 4.000 μαθητών που αφορούν ειδικά σχολεία, ΕΠΑΛ, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Γυμνάσια κτλ ξεκινά από την Δευτέρα με βάση τον διαγωνισμό ο οποίος έχει ήδη ολοκληρωθεί.

-          Η διενέργεια νέου διαγωνισμού που θα αφορά και τις αστικές περιοχές στον οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα δρομολόγια που αφορούν μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων όπως και δρομολόγια τα οποία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ο ΟΑΣΘ.

Ο ΟΑΣΘ δεσμεύτηκε να δηλώσει στους δημάρχους του νομού εντός ολίγων ημερών σε ποιες περιοχές υπάρχει αντικειμενική αδυναμία να παρέχει υπηρεσίες.

-          Η παράταση των υπαρχουσών συμβάσεων των σχολικού έτους 2009-2010 μέχρι την ανάδειξη νέου αναδόχου με έκπτωση 20% επί των περσινών τιμών αφού διαπιστώθηκε ότι η έκπτωση αυτή προέκυψε ήδη για την μεταφορά των μαθητών των ειδικών σχολείων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε και τονίστηκε ότι υπάρχουν επαρκείς πιστώσεις για το 2010 και 170 εκατομμύρια ευρώ για την μεταφορά μαθητών καθ’ όλη την διάρκεια του 2011, ποσό το οποίο ενεγράφη στους ΚΑΠ της τοπικής αυτοδιοίκηση όπως με σαφήνεια προβλέπει ο «Καλλικράτης».

Τέλος, λόγω της επί σειρά ετών ανεξέλεγκτης κατάστασης, όσον αφορά το κόστος της μεταφοράς των μαθητών, που συμβαίνει σε πολλές νομαρχίες της χώρας διαπιστώθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης νέου θεσμικού πλαισίου που θα εφαρμοστεί στη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης.

 Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top