09-09-10 Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση της  Υπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ʼννας Διαμαντοπούλου με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO Irina Bokova

Η Υπουργός Παιδείας, ʼννα Διαμαντοπούλου είχε συνάντηση σήμερα, 09/09/2010, με την Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Irina Bokova, στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, συζήτησαν για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βελτιωθεί ο ρόλος της UNESCO στα διεθνή δρώμενα, την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της UNESCO με στόχο την προώθηση της συνεργασίας πολιτισμών, την ειρήνη, την προώθηση των δημοκρατικών αξιών, την αειφόρο ανάπτυξη και την παροχή εκπαίδευσης σε όλους.

Η Υπουργός παρουσίασε τις αλλαγές που έχουν ήδη ξεκινήσει στο χώρο της εκπαίδευσης με έμφαση στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η Υπουργός επίσης τόνισε την αυξανόμενη συμμετοχή των ελληνικών σχολείων στα προγράμματα της UNESCO. Τέλος ευχήθηκε στην κα Bokova καλή επιτυχία για το δύσκολο  έργο που έχει αναλάβει και της έδωσε θερμά συγχαρητήρια καθώς είναι η πρώτη φορά  που καταλαμβάνει αυτή τη θέση μια γυναίκα.

Η κα Bokova έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ζήτησε στενότερη συνεργασία στο πλαίσιο των Περιβαλλοντικών Δικτύων της Μεσογείου.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top