01-09-10 Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ʼννας Διαμαντοπούλου με τους κορυφαίους επιστήμονες Graig Venter και Αριστείδη Πατρινό

Δελτίο Τύπου 01/09/2010

Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ʼννας Διαμαντοπούλου με τους κορυφαίους επιστήμονες Graig Venter και Αριστείδη Πατρινό 

Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ʼννα Διαμαντοπούλου, θα συναντηθεί, Πέμπτη 02/09/2010, στις 09:30, με το Αμερικανό κορυφαίο επιστήμονα και ερευνητή,  Δρ Graig Venter και τον Δρ  Αριστείδη Πατρινό, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για ζητήματα Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ο Craig Venter έχει συμβάλει  ανεκτίμητα στη γονιδιωματική έρευνα καθώς είναι ένας εκ των δύο επιστημόνων που αποκωδικοποίησαν το ανθρώπινο DNA. Το πιο πρόσφατο επίτευγμα του είναι η δημιουργία του πρώτου συνθετικού κυττάρου.

Ο Αριστείδης Πατρινός ως ανώτατο στέλεχος του Αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας και Επιστήμης επέβλεπε τις ερευνητικές δραστηριότητας που αφορούσαν το ανθρώπινο και μικροβιακό γονιδίωμα, τη δομική βιολογία, την πυρηνική Ιατρική και την κλιματική αλλαγή. Σήμερα υπηρετεί στην επιτροπή της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών για τις οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αύξησης παραγωγής βιοκαυσίμων.

Ο Craig Venter είναι ο ιδρυτής της Synthetic Genomics Inc (SGI), εταιρεία που ιδρύθηκε  το 2005,  με στόχο την εφαρμογή του γονιδιώματος για αντιμετώπιση των παγκόσμιων ενεργειακών και περιβαλλοντικών προκλήσεων, πρόεδρος της οποίας είναι ο Αριστείδης Πατρινός.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top