23-07-10 Υποτροφίες ευρωπαίων φοιτητών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus Mundus

Δελτίο Τύπου                                  

Υποτροφίες ευρωπαίων φοιτητών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus Mundus – Δράση 1Α (Κοινά Μεταπτυχιακά Προγράμματα)

Στην 7η θέση κατετάγη η Ελλάδα, σε σύνολο 67 χωρών, όσον αφορά τον αριθμό των επιλεγμένων φοιτητών στους οποίους θα χορηγηθεί υποτροφία, στο πλαίσιο των σπουδών τους στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus Mundus, για το ακαδημαϊκό έτος 2010/2011.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υποβλήθηκαν συνολικά 3.365 αιτήσεις, από τις οποίες επιλέχθηκαν 816 για υποτροφία, 1096 τοποθετήθηκαν σε λίστα αναμονής και 1453 απορρίφθηκαν. Σε φοιτητές από τη χώρα μας θα δοθούν 35 υποτροφίες πλήρους φοίτησης, ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στο 5% του συνολικού αριθμού υποτροφιών. Οι περισσότερο εκπροσωπούμενες χώρες είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Γαλλία. Η 7η θέση της χώρας μας αποτελεί σημαντική επιτυχία όσον αφορά τη διάδοση του προγράμματος Erasmus Mundus μεταξύ των ελληνικών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η διάκριση αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της χώρας μας, συγκριτικά με αυτόν των προαναφερθεισών χωρών.

Οι επιλεγμένοι 816 υπότροφοι πρόκειται να παρακολουθήσουν ένα από τα 116 εγκεκριμένα κοινά Μεταπτυχιακά Προγράμματα Erasmus Mundus. Ο συνολικός προϋπολογισμός που έχει δεσμεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απονομή υποτροφιών στους φοιτητές είναι €15.681.440.

Το Erasmus Mundus είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συνεργασίας και κινητικότητας που στοχεύει αφενός στη βελτίωση της ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ανώτατης Εκπαίδευσης και τη διαπολιτισμική κατανόηση μέσω της συνεργασίας με τρίτες χώρες και αφετέρου στην ανάπτυξη των τρίτων χωρών στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η δεύτερη φάση του προγράμματος θεσπίστηκε με την αρ. 1298/2008/ΕΚ/16-12-2008 απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. Οι δράσεις του προγράμματος Erasmus Mundus II είναι οι ακόλουθες:

Δράση 1 – Κοινά προγράμματα Erasmus Mundus (Master και διδακτορικά) συμπεριλαμβανομένου προγράμματος υποτροφιών

Δράση 2 – Συμπράξεις Erasmus Mundus μεταξύ Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ευρώπης και τρίτων χωρών

Δράση 3 – Προώθηση της Ευρωπαϊκής Ανώτατης Εκπαίδευσης

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top