28-06-10 Πρόγραμμα Νομικής Βοήθειας για Νέους Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28 Ιουνίου 2010

Πρόσκληση Υποβολής Συμμετοχής στο Πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς «Νομική Βοήθεια για Νέους» για το 2010. 

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς συνεχίζει για 13η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Νομική Βοήθεια για Νέους» (Youth Legal Aid). Αντικείμενο του είναι η δωρεάν νομική συνδρομή σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες νέων (ομάδες-στόχος), η οποία καλύπτει την εκπροσώπησή τους τόσο εξωδικαστικά όσο και ενώπιον των δικαστηρίων. Τις υποθέσεις των ατόμων που μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα αναλαμβάνουν κατά κανόνα νέοι δικηγόροι έως 35 ετών. Φέτος οι όροι του προγράμματος έχουν αναμορφωθεί και έχει διευρυνθεί τόσο το πεδίο εφαρμογής του όσο και το είδος των δικαιούχων.

 

Η νομική συνδρομή θα παρέχεται για υποθέσεις που αφορούν στις ακόλουθες ομάδες-στόχο: 1) ανήλικους παραβάτες, 2) κακοποιημένους ανήλικους και νέους έως 30 ετών, 3) πρόσφυγες έως 30 ετών, 4) παλιννοστούντες έως 30 ετών, 5) νέους θεραπευόμενους από τοξικές ουσίες έως 30 ετών, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης ή έχουν ολοκληρώσει αναγνωρισμένο πρόγραμμα απεξάρτησης,  ή/και  για υποθέσεις που έχουν ως αντικείμενο: 1) εργασία ανηλίκων, 2) παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων (trafficking and smuggling) έως 30 ετών και 3) χρήση απαγορευμένων ουσιών από νέους έως 30 ετών.

 

Πρόταση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν Δικηγορικοί Σύλλογοι και ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που στο σκοπό τους περιλαμβάνεται η παροχή νομικής βοήθειας σε άτομα που εμπίπτουν στις ομάδες-στόχο. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από τους εν λόγω φορείς στο πρόγραμμα, είναι μέχρι και την 13η Ιουλίου 2010.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους όρους, τα δικαιολογητικά και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να ανατρέξετε στην σχετική πρόσκληση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς www.neagenia.gr.

Για το Δελτίο τύπου πατήστε εδώ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top