08-11-18 Συνάντηση Υφ. Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μ. Τζούφη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης Ι. Τσουκνιδά

8 tzoufitsouk

08-11-18 Συνάντηση Υφ. Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μ. Τζούφη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης Ι. Τσουκνιδά

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης Ιωάννη Τσουκνιδά πραγματοποίησε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Αγ. Αθανασίου και του Δημάρχου, για ίδρυση νέας μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ), στο κτιριακό συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Αγίου Αθανασίου Δήμου Χαλκηδόνας.

Η Υφυπουργός άκουσε με προσοχή το αίτημα και αμέσως μετά προχώρησε σε μια ενδελεχή ενημέρωση σχετικά με τις προϋποθέσεις του Νόμου και τις διαδικασίες υποβολής αίτησης για ίδρυση νέας σχολικής μονάδας, καθώς και το χρονικό περιθώριο εντός του οποίου θα πρέπει να ολοκληρωθούν.

Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός επεσήμανε ότι προβλέπονται εισηγήσεις από τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς (Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ΚΕΔΥ) και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με τις οποίες να εξασφαλίζεται η καταλληλότητα της κτιριακής υποδομής στην οποία θα στεγαστεί το νέο σχολείο, καθώς και η ανάληψη των λειτουργικών εξόδων της νέας σχολικής δομής.

Τέλος, συμφωνήθηκε η ανανέωση της συνάντησης στο εγγύς μέλλον, ενώ η κ. Τζούφη δήλωσε την διαθεσιμότητα του ΥΠΠΕΘ για την παροχή διευκρινήσεων και πληροφοριών καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top