04-09-18 Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών για θέματα Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη

4 pafs

4 pafsypour

04-09-18  Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών για θέματα Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη

Ολοκληρώθηκε σήμερα  η άτυπη σύσκεψη των αρμόδιων για τις πολιτικές νεολαίας Υπουργών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο οποίος ζήτησε από τους συμμετέχοντες το συντονισμό των πολιτικών για τους νέους ευρωπαίους πολίτες ώστε μετά τον διπλασιασμό των ευρωπαϊκών κονδυλίων που αποφασίστηκε το προηγούμενο εξάμηνο, να υπάρξει μεγαλύτερη στόχευση στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων και στην ανάπτυξη των ηθικών αξιών μιας δημοκρατικής Ευρώπης.

Ο Γ.Γ υπενθύμισε ότι αρκετές χώρες και περισσότερο η Ελλάδα υπέφεραν τα τελευταία χρόνια από μία ευρωπαϊκή πολιτική λιτότητας  η οποία έχει δημιουργήσει νέες πραγματικές ανάγκες και δεδομένα για τους νέους. Σε αυτά τα δεδομένα πρέπει να προσαρμόσουμε τις πολιτικές εάν θέλουμε να είναι επιτυχείς και κοινωνικά δίκαιες.

Στο περιθώριο των εργασιών ο κ. Παπαγεωργίου συναντήθηκε με την αποστολή της Κύπρου για την προώθηση της Συνεργασίας Για τη Νεολαία στην Ανατολική Μεσόγειο και με τον πορτογάλο ομόλογό του για την προώθηση των κοινών θέσεων ενόψει του παγκόσμιου συνεδρίου νεολαίας που θα λάβει χώρα στην Πορτογαλία τον Ιούνιο του 2019.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top