15-05-18 Με πέντε εντυπωσιακές παραστάσεις πραγματοποιήθηκε η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Καλλιτεχνικών Σχολείων της Ελλάδας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

mm5

mm6

Στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαΐου η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Καλλιτεχνικών Σχολείων της Ελλάδας.

Οι μαθητές παρουσίασαν πέντε εξαιρετικές παραστάσεις ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους και τη δημιουργικότητά τους στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον Γιάννη Παντή, τον αείμνηστο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου που έφυγε απρόσμενα από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, συνοδευόμενος από τον  Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Αγγελόπουλο, παρακολούθησε την εκδήλωση και συνομίλησε με τους μαθητές δίνοντας συγχαρητήρια τόσο στους ίδιους όσο και στους εκπαιδευτικούς τους για τη σπουδαία δουλειά τους

«Η Πανελλήνια Συνάντηση των Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας φαίνεται να γίνεται θεσμός. Αναδεικνύεται μέσα από αυτήν τόσο η δουλειά των παιδιών και του διδακτικού προσωπικού όσο και το ίδιο το σχολείο» ανέφερε στην ομιλία του ο συνεργάτης του Υπουργού Νικόλας Τσαφταρίδης και συμπλήρωσε: «Η τέχνη, εξορισμού διαθέτει τις ενοποιητικές εκείνες δυνάμεις που μπορεί χωρίς άμεσες αναφορές να συμβάλλει δημιουργικά στην εκπαίδευση των παιδιών».

Στην εκδήλωση, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης έδωσε παρουσίασε απόσπασμα από την τραγωδία «Χοηφόροι» του Αισχύλου, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου την παραλογή «Του Νεκρού Αδελφού», το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης ένα δραματοποιημένο παραδοσιακό παραμύθι και οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Γέρακα παρουσίασαν μια παράσταση σύγχρονου χορού.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top