Δελτία Τύπου

20-11-18 Επίσκεψη Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη στον παιδικό σταθμό του ΥΠΠΕΘ

20 tzoupai

20-11-18 Επίσκεψη Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη στον παιδικό σταθμό του ΥΠΠΕΘ

Τον παιδικό σταθμό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισκέφθηκε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Υφυπουργός συνομίλησε με τα παιδιά για τη σημασία της σημερινής ημέρας και πέρασε δημιουργικό χρόνο μαζί τους, με τους μαθητές και τις μαθήτριες να τραγουδούν και να παίζουν μαζί της. Στη συνέχεια, η Υφυπουργός δώρισε στα παιδιά συμβολικά, από ένα πακέτο ξυλομπογιές, κάτι που έδωσε το έναυσμα για εικαστικές δημιουργίες γεμάτες φαντασία και μηνύματα για αυτήν την ξεχωριστή ημέρα.

Αμέσως μετά την επίσκεψη, η Υφυπουργός δήλωσε: «Τα παιδιά έχουν μόνο μια ευκαιρία να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν σωστά και η δέσμευση για την προστασία των δικαιωμάτων τους, πρέπει να είναι απόλυτη και όχι εξαρτημένη των συνθηκών της κάθε εποχής».

20-11-18 Ενημερωτική συνάντηση Διευθυντών ΕΠΑ.Λ. Αττικής

20 11 18tzoufi

20-11-18 Ενημερωτική συνάντηση Διευθυντών ΕΠΑ.Λ. Αττικής

Ενημερωτική συνάντηση των Διευθυντών ΕΠΑ.Λ. Αττικής, με θέμα «Οι Πυλώνες του Προγράμματος ΜΝΑΕ – Από τα 9 πιλοτικά ΕΠΑ.Λ. στην καθολική εφαρμογή», διοργάνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη του ΥΠΠΕΘ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξοικείωση και η υποστήριξη των Διευθυντών των ΕΠΑ.Λ. Αττικής με το Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» (ΜΝΑΕ), ώστε να αξιοποιήσουν τα καινοτόμα στοιχεία που εισάγει και να τα ενσωματώσουν στη λειτουργία και την κουλτούρα των ΕΠΑ.Λ..

Χαιρετισμό απηύθυνε κατά την έναρξη της συνάντησης η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη και αναφέρθηκε συνοπτικά στις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί το τελευταίο διάστημα. «Οι αλλαγές αυτές ήταν απαραίτητες ώστε να αναθεωρηθούν ριζικά ο9ι εκπαιδευτικές πολιτικές του παρελθόντος, που είχαν οδηγήσει την Επαγγελματική Εκπαίδευση σε βαθμιαία απαξίωση», δήλωσε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός.

Μιλώντας για το πνεύμα των μεταρρυθμίσεων, η κ. Τζούφη σημείωσε ότι «στόχος της πολιτικής αυτής είναι η Επαγγελματική Εκπαίδευση να καταστεί από μια επιλογή ανάγκης – όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα – σε μια συνειδητή επιλογή για τους μαθητές και μαθήτριες». Επιπλέον, τόνισε ότι «η Επαγγελματική Εκπαίδευση αποτελεί πεδίο εφαρμογής πολιτικών με σαφές κοινωνικό πρόσημο».

Πρόσθεσε δε ότι «η νέα αρχιτεκτονική, οι στοχευμένες παρεμβάσεις, η χρηματοδότηση τόσο από εθνικούς όσο και από πόρους της Ε.Ε., καθώς και ο στρατηγικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης και του ΥΠΠΕΘ», αποτυπώνεται στην «αύξηση του μαθητικού δυναμικού, στα ημερήσια και τα εσπερινά Επαγγελματικά Λύξεια, καθώς και στη δυναμική που αποκτά ο θεσμός της μαθητείας».

Τέλος, η Υφυπουργός υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι η υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος ΜΝΑΕ, προκειμένου να είναι επιτυχής, χρειάζεται την καθοριστικής σημασίας αρωγή των στελεχών των Επαγγελματικών Λυκείων και τους ευχαρίστησε για τη θέρμη που επιδεικνύουν στην εξάσκηση του λειτουργήματός τους.

Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Έργου και συνεργάτης της Υφυπουργού σε θέματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Θέμης Κοτσιφάκης και το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αθανάσιος Κονταξής, οι οποίοι ανέπτυξαν τους γενικούς στόχους, τους πυλώνες και το πνεύμα που διέπει το Πρόγραμμα ΜΝΑΕ, καθώς και το γενικό πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στα ΕΠΑΛ.

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις του θεσμού του συμβούλου καθηγητή και του ρόλου του ψυχολόγου από τις ψυχολόγους Μαρίνα Δεδούλη και  Άννα Λαμπίδη, μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΜΝΑΕ. Επίσης παρουσιάστηκαν ο θεσμός της εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας από το Λευτέρη Βεκρή, σύμβουλο Α΄ του ΙΕΠ, καθώς και τα σχέδια δράσης, από το Βασίλη Μάτσο, Διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης του κέντρου Noesis.

Η συνάντηση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις και ομιλίες από ψυχολόγους, Διευθυντές Επαγγελματικών Λυκείων, εκπαιδευτικούς από τα πιλοτικά σχολεία  καθώς και Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με καταληκτικά σχόλια και συζήτηση για το ΜΝΑΕ, υπό τον συντονισμό του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργου Μπαγάκη.

20-11-18 Αρχίζει  αύριο η υποβολή αιτήσεων μετεγγραφής για όσους επλήγησαν κατά τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 201

rsz study in greece

20-11-18 Αρχίζει  αύριο η υποβολή αιτήσεων μετεγγραφής για όσους επλήγησαν κατά τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους φοιτητές/κατοίκους της Περιφέρειας Αττικής (ΦΕΚ 5065 Β΄/2018) που επλήγησαν κατά τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, ότι από την Τετάρτη 21-11-2018 έως και την Τετάρτη 28-11-2018 μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για μετεγγραφή, στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Α. Παπανδρέου 37 –Μαρούσι).

Τα σχετικά έγγραφα παρακάτω:

Λεπτομέρειες για τις αιτήσεις (ΠΝΠ, ΚΥΑ & ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ KYA σε μορφή pdf )

Το έντυπο της αίτησης σε μορφή pdf:

 Κωδικοί Τμημάτων σε μορφή pdf:

 

20-11-18 Ιστορικό άλμα με 7505 προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη

yp 16b 400

20-11-18 Ιστορικό άλμα με 7505 προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και της Ειδικής Γραμματείας του Ε.Κ.Τ. εξασφαλίστηκαν πρόσθετοι πόροι, πέραν των προγραμματισμένων, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την υποστήριξη όλων των μαθητών του γενικού σχολείου που χρήζουν εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης.

Συγκεκριμένα, κατά το τρέχον σχολικό έτος έχουν πραγματοποιηθεί 5.913 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση και 1.592 προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και ειδικού βοηθητικού προσωπικού- αριθμός προσλήψεων που καλύπτει σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων- που στηρίζουν την εκπαιδευτική καθημερινότητα των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στο γενικό σχολείο.

Με αφορμή την κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο εύρος, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: «Το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση όλων των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με αναπηρία, αποτελεί στόχο υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση. Η αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης είναι διακριτή και αδιαμφισβήτητη. Η προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών σ’ ένα δημόσιο σχολείο που προάγει την αλληλεγγύη, τη συνοχή και την αποδοχή της διαφορετικότητας συνεχίζεται με αμείωτη αποφασιστικότητα».

19-11-18 ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ του Αναλυτικού Προγράμματος των Εξετάσεων για τα Τουρκικά (Ενότητες 1 και 3) του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2018

rsz f190bda6e7490d584ccb0c218f310208 xl

19-11-18 ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ του Αναλυτικού Προγράμματος των Εξετάσεων για τα Τουρκικά (Ενότητες 1 και 3) του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2018

Ανακοινοποιείται στο ορθό το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, εξεταστικής περιόδου Νοεμβρίου 2018, μόνο ως προς τις ώρες εξέτασης των Ενοτήτων 1 και 3 του επιπέδου Γ για την τουρκική γλώσσα, την Κυριακή 25.11.18.

Ειδικότερα, η εξέταση της Ενότητας 1 του επιπέδου Γ θα διενεργηθεί από 15.30 έως 17.30 (αντί 15.00-17.00) και η εξέταση της Ενότητας 3 του επιπέδου Γ θα διενεργηθεί από 17.45 έως 18.15 (αντί 16.35-17.05).

Tο αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων Νοεμβρίου 2018 σε μορφή Excel

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top