

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΎΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΎΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΎΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Αν. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. – Πόλη: 151 80 Μαρούσι

Πληροφορίες: Ε. Κόλλια Τηλ.: 2103442172

e-mail: deektha@minedu.gov.gr

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Μαρούσι, 15-6-2022 Αρ. Πρωτ.: 73157/Θ2

ΦΕΚ 3014 τ. Β'/16-6-2022

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: «Χρόνος έναρξης λειτουργίας των εκκλησιαστικών σχολείων»

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:

- 1) τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 135, του εδαφ. β της παρ. 1 του άρθρου 160 και της παρ. 7 του άρθρου 237 του ν. 4823/2021 (Α΄ 136) «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις»,
- 2) το π.δ. 81/2019 (Α΄119) με θέμα, «Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων»,
- 3) το π.δ. 83/2019 (Α΄ 121) με θέμα «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών»,
- 4) τις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 1, 3 περ. α του π.δ. 18/2018 (Α΄ 31) «Οργανισμός Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων»,
- 5) το άρθρο 90 του κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ. 63/2005 (Α΄ 98),
- 6) Την με αριθ. Πρωτ.: Φ.1/Γ/ 260 /69663 /B1/7-6-2022 εισήγηση του άρθρου 24 του ν. 4270/2014 (Φ.Ε.Κ. 143/Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 10 παρ. 6 του ν. 4337/2015 (Φ.ΕΚ. 129/Α΄) της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με την οποία, από την παρούσα Απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ,

ΑΔΑ: ΨΠΓΟ46ΜΤΛΗ-ΖΩΔ

Αποφασίζουμε

1. Τα εκκλησιαστικά σχολεία (Ε.Σ.) του ν. 4823/2021 (Α΄ 136) αρχίζουν να λειτουργούν από το σχολικό έτος 2023-2024.

2. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν με οργανική θέση στα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια-Γυμνάσια και Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια του ν. 3432/2006 (Α΄ 14) κατά το σχολικό έτος 2020-2021 διατηρούν την οργανική τους θέση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία αυτή έχει μεταφερθεί βάσει της παρ. 3 του άρθρου 237 του ν. 4823/2021 (Α΄ 136), της αρ. 161260/Θ2/ 9-12-2021 «Μεταφορά οργανικών θέσεων των μονίμων εκπαιδευτικών των Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων-Γυμνασίων και Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων στη γενική Πρωτοβάθμια/Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» (Β΄/5775) ΚΥΑ και της αρ. 19370/Θ2/21-2-2022 ««Τροποποίηση της υπό στοιχεία 161260/Θ2/ 9-12-2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων «Μεταφορά οργανικών θέσεων των μονίμων εκπαιδευτικών των Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων - Γυμνασίων και Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων στη γενική Πρωτοβάθμια/Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» (Β΄ 5775)»» (Β΄/883) ΚΥΑ.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Κοινοποίηση:

- 1. I.E.Π.
- 2. ΓΕ.Ε.Λ.-Γ. και ΓΕ.Ε.Λ.
- 3. Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Φθιώτιδας, Ξάνθης, Δωδεκανήσου, Αχαΐας, Β΄ Αθήνας, Φλώρινας,.
- 4. Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Αχαΐας, Β΄ Αθήνας, Φλώρινας
- 5. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας
- 6. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας
- 7. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
- 8. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Νοτίου Αιγαίου
- 9. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας
- 10. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Αττικής
- 11. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας

Εσωτερική διανομή:

- 1. Γραφεία κ. Υπουργού
- 2. Γραφείο κ. Γεν. Γραμματέα Θρησκευμάτων
- 3. Διεύθυνση Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Διαθρησκευτικών Σχέσεων
- 4. Γενική Διεύθυνση Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης
- 5. Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης
- 6. Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων
- 7. Διεύθυνση Τακτικού Προϋπολογισμού
- 8. Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Καινοτομίας Myschool