

# 15ος Εθνικός Διαγωνισμός έργων eTwinning- Οι νικητές!

Με σκοπό την αναγνώριση των καλύτερων έργων eTwinning από πλευράς ελληνικών σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2019-2020, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης προκήρυξε τον 15° Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning.

# Η υποβολή των υποψηφιοτήτων έλαβε χώρα στο διάστημα από 4 έως 13 Νοεμβρίου 2020. Κατατέθηκαν 55 συνολικά αιτήσεις σε όλες τις κατηγορίες.

Η αξιολόγηση των έργων, έγινε με βάση τα γενικότερα κριτήρια που έχουν καθοριστεί για την απόδοση Ετικέτας Ποιότητας, όπως αυτά καθορίζονται από την ΚΥΥ της δράσης eTwinning, τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν από τον/την υπεύθυνο/η εκπαιδευτικό μέσω της φόρμας συμμετοχής, αλλά, κυρίως, από τα αποτελέσματα του έργου στην κοινή πλατφόρμα συνεργασίας, το TwinSpace.

Η διαδικασία της αξιολόγησης πραγματοποιήθηκε από μέλη της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinning.

Συγκεκριμένα οι αξιολογητές έλαβαν υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:

- Παιδαγωγική Καινοτομία: Πώς οι πτυχές του έργου μπορούν να θεωρηθούν πιο καινοτόμες και δημιουργικές όσον αφορά στο περιεχόμενο και τους στόχους, την προσέγγιση, τις δραστηριότητες και τη μεθοδολογία, τα τελικά προϊόντα, τη διάδοση και τη δημοσίευση.
- Ενσωμάτωση στη Διδακτέα ύλη: Πώς ενσωματώθηκε το έργο στην υπάρχουσα διδακτέα ύλη, καθώς και στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.
- Συνεργασία μεταξύ των σχολείων-εταίρων: Πώς επικοινωνούν και συνεργάζονται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων, καθόλη τη διάρκεια του έργου (π.χ. όχι απλά με το να μοιράζονται τα αποτελέσματα αλλά συνεργαζόμενοι ενεργά).
- Χρήση της τεχνολογίας: Πώς το έργο αξιοποίησε και χρησιμοποίησε δημιουργικά τα εργαλεία των ΤΠΕ.
- Αποτελέσματα, αντίκτυπος και τεκμηρίωση: Ποια είναι τα αποτελέσματα του έργου, πώς • παρουσιάζονται αυτά, τι αντίκτυπο είχε το έργο στη σχολική και στην ευρύτερη κοινότητα, γιατί το έργο αξίζει να βραβευθεί.

### Καθώς και τις προϋποθέσεις για υποβολή συμμετοχής:

- Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει **να έχουν υλοποιήσει ένα** έργο eTwinning με τουλάχιστον ένα Ευρωπαίο εταίρο εντός του σχολικού έτους 2019-2020. Η συνεργασία δύναται να έχει ξεκινήσει πριν το 2019 και να συνεχίζεται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021.
- Στα βραβεία δεν μπορούν να συμμετέχουν εθνικά έργα eTwinning, μόνο ευρωπαϊκά.
- Η συνεργασία που υποβάλλεται στον διαγωνισμό, να έχει ήδη βραβευτεί με ελληνική Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.



AGUENLAT









 Τα έργα που έχουν βραβευτεί στους Εθνικούς ή Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς προηγούμενων ετών δεν δικαιούνται να λάβουν μέρος.

#### Οι νικητές είναι:

	Διαγωνισμός έργων eTwinnir	g	
Νηπιαγωγείο	(4-5) Τίτλος Έργου	Σχολείο	Εκπαιδευτικοί
	Τιίλος Εργου	Ζχυλείο	
1ο Βραβείο	<u>DinoStem</u>	7ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης	Παρασκευή Καρελλά
			Κωνσταντία
			Μανουσαρίδου
			Βασιλική Γεωργαντά
		2ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου	Μαρία Γκιζλή
		1ο Νηπιαγωγείο Λητής	Σοφία Νίκα
		24ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης	Αναστασία Σουπιάδου
		13ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης	Στυλιανή Κέτσιου
2ο Βραβείο	Eco Tweet: Little Scientists	Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου	Μαργαρίτσα Σαμουτιάν
			Ελένη Τσιργιώτη
			Στυλιανή Τάτσιου
		15ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας	Δημήτριος Δροσάτος
Δημοτικό (6-1	.2)		·
	Τίτλος Έργου	Σχολείο	Εκπαιδευτικοί
1ο Βραβείο	In your shoes	Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίτσας	Δήμητρα Διαμαντοπούλοι
2ο Βραβείο	<u>Me the A.I #2.0</u>	2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας	Γεωργία Λάσκαρη
			Σωτηρία Μαρώλια
		Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης	Ελένη Κοκκίνου
			Νικόλαος
			Παναγιωτόπουλος
		8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς	Ειρήνη Παπαδοπετράκη
		8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας	Σταυρούλα Σκιαδά
			Αικατερίνη Χαραμούσου
		2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης	Μαρία Τζούμα











Γυμνάσιο (13-	15)		
	Τίτλος Έργου	Σχολείο	Εκπαιδευτικοί
1ο Βραβείο	EUnited- Spread the love!	1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης- Οδυσσέας Ελύτης	Αθανασία Παπαχρήστου
2ο Βραβείο	D-RACE: Democracy- Rights-Action-Children- Ethics	7ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ιωαννίνων	Σταματία Σταμάτη
ΓΕΛ , ΕΠΑΛ, ΕΙ	ΤΑΣ, ΤΕΕ και ΕΕΕΕΚ (16-19)		
	Τίτλος Έργου	Σχολείο	Εκπαιδευτικοί
1ο Βραβείο	The "Odyssey of words" still continues	Εκπαιδευτήρια Πάνου-Λύκειο	Λίντα Αλεξοπούλου
		27ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Αθηνών	Ευαγγελία Αναγνωστάκη
2ο Βραβείο	YoungAction for YouropeVision	2ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Αγίου Αθανασίου	Αθανασία Γκιοτλή
Έργο με θέμα	τη δράση STEM		
	Τίτλος Έργου	Σχολείο	Εκπαιδευτικοί
Βραβείο	A Robot in the Services of climate change	Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Φιλοθέης	Πέτρος Ματζάκος
Βραβείο	STEAM Challenges	Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου	Νεκτάριος Φαρασόπουλος
		5ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης	Χριστίνα Λούστα
	ΟΡΙΑ: 1 έργο στο οποίο συ (ΕΠΑΛ, ΕΚ, ΕΕΕΕΚ) και ΙΕΚ	μμετέχουν αποκλειστικ	ά σχολεία Επαγγελματικής
	Τίτλος Έργου	Σχολείο	Εκπαιδευτικοί
Βραβείο	<u>#Fishes</u>	1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας	Μαρία Σουργιαδάκη
			Δέσποινα Λιανού

Στην ειδική κατηγορία «Έργο για τη δράση STEM» απονέμονται δύο βραβεία, λόγω ισοβαθμίας.

### Βραβεία- Τελετή Απονομής - Παρακολούθηση Εκδήλωσης

Σε όλες τις κατηγορίες, τα βραβεία για τους πρώτους και δεύτερους νικητές καθώς και τα ειδικά βραβεία θα απονεμηθούν στην τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, **στις 8 Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο του 7<sup>ου</sup> Πανελληνίου Συνεδρίου eTwinning.** 









Τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης των νικητών για τη συμμετοχή τους στην τελετή βράβευσης και στο συνέδριο καλύπτονται από το έργο eTwinning.

Επίσης, με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, θα εκδοθεί οδηγός καλών πρακτικών με την περιγραφή των βραβευμένων έργων.

Τέλος, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στους νικητές του φετινού διαγωνισμού, αλλά και τις ευχαριστίες σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτόν με τα eTwinning έργα τους. Ευχόμαστε τόσο αυτοί, όσο και οι μαθητές τους να αποκόμισαν θετικές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στο eTwinning και ελπίζουμε να συνεχίσουν να τιμούν τον θεσμό με την ενεργή συμμετοχή τους.







