

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΊΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΊΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΎΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΉΣ ΑΓΩΓΉΣ
ΓΕΝΙΚΉ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΣΠΟΎΔΩΝ
Π/ΘΜΊΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΊΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΎΣΗΣ
ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΣΠΟΎΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΉΣ Δ.Ε. ΤΜΗΜΑ Β΄
ΔΙΕΥΘΎΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉΣ ΕΚΠΑΙΔΕΎΣΗΣ

TMHMA B'

Ταχ. Δ/νση : Ανδρέα Παπανδρέου 37
 Τ.Κ. – Πόλη : 151 80 - Μαρούσι
 Ιστοσελίδα : www.minedu.gov.gr

email : spoudonde@minedu.gov.gr

Πληροφορίες : Πασχαλίδου Α. (Δ.Ε.)

Βάρλα Ά. (Δ.Ε.) Μαραγκού Ο. (Ε.Ε.) Κουροπούλου Χ. (Δ.Ε.)

Τηλέφωνο : 210-344.3422 (Δ.Ε.)

210-344.3272 (Δ.Ε.) 210-344.2212 (Ε.Ε.) 210-344.3273 (Δ.Ε.)

Fax : 210-344.3390

Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι:

Βαθμός Προτεραιότητας: ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Μαρούσι, 12/5/2020 Αρ. Πρωτ. : 54084/Δ2

1. Περιφερειακές Διευθύνσεις

της χώρας

2. Διευθύνσεις Δ.Ε. της χώρας

3. Σχολικές μονάδες Δ.Ε. της χώρας (μέσω των οικείων Δ/νσεων Δ.Ε.)

4. Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών

και Επαγγελμάτων

info@sivitanidios.edu.gr

ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις σχετικά με την καταχώριση απουσιών μαθητών/τριών διδακτικού έτους 2019-20 στο ΠΣ myschool»

ΠΡΟΣ:

Σε συνέχεια της αρ. πρ. Φ1/52525/Δ2/7-5-2020 εγκυκλίου με θέμα: «Ενημέρωση για την καταχώριση απουσιών στο ΠΣ myschool» σας διευκρινίζουμε ότι στην ειδική φόρμα αποτύπωσης απουσιών καταχωρίζεται καθημερινά το σύνολο των μαθητών/τριών που απουσιάζουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανά τάξη (αριθμητικό σύνολο μαθητών/τριών και όχι των ωρών απουσίας).

Η αποτύπωση των ημερήσιων απουσιών δεν αφορά στον χαρακτηρισμό της φοίτησης, αλλά προορίζεται για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων που θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας.

Στη νέα φόρμα απουσιών καταχωρίζονται όλες οι ημερήσιες απουσίες, ασχέτως αιτιολογίας.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι οι απουσίες που δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με την αρ. πρ. 52840/ΓΔ4/8-5-2020 ΥΑ (Β΄1765),

καταχωρίζονται στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool, με αιτιολογία: «λόγω εποχικής γρίπης/covid-19».

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Εσωτερική Διανομή:

- 1. Γραφείο Υφυπουργού Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Ζαχαράκη
- 2. Γραφείο Γενικής Γραμματέως Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Γκίκα
- 3. Γενική Δ/νση Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε.
- 4. Διεύθυνση Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Διαθρησκευτικών Σχέσεων
- 5. Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης & Μειονοτικών Σχολείων
- 6. Αυτοτελής Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης
- 7. Δ/νση Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Καινοτομίας Τμήμα Α΄
- 8. Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
- 9. Δ/νση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Β΄
- 10. Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δ.Ε., Τμήματα Α΄ και Β΄

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ