

# ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

---

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΎΝΣΗ ΣΠΟΥΔΏΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΎΣΗΣ ΔΙΕΥΘΎΝΣΗ ΣΠΟΥΔΏΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΏΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΏΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΎΣΗΣ

TMHMA B'

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

TMHMA B'

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

TMHMA B'

---

Ταχ. Δ/νση : Ανδρέα Παπανδρέου 37Τ.Κ. – Πόλη : 15180 – Μαρούσι

Ιστοσελίδα : http://www.minedu.gov.grEmail : spoudonde@minedu.gov.gr

Πληροφορίες : Ά. Βάρλα (Δ.Ε)

Ζ. Κατσάνου (Δ.Ε) Ο. Μαραγκού (Ε.Ε)

Φ. Λυμπεροπούλου (Ε.Α.Ε)

Τηλέφωνο : 210 3443272 (Δ.Ε)

210 3442212 (E.E) 210 3442933 (E.A.E)

 $\Phi \alpha \xi$  : 210-3443390

### Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι:

Βαθμός Προτεραιότητας: ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Μαρούσι, 8-3-2019

**Αριθ.** Πρωτ.: Φ1/37172/Δ2

ΠΡΟΣ: 1. Διευθύνσεις Δ.Ε. της χώρας.

Έδρες τους.

2. Σχολικές μονάδες Δ.Ε. της χώρας. (μέσω των Δ/νσεων Δ.Ε της χώρας).3.Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και

Επαγγελμάτων. (info@sivitanidios.gr)

ΚΟΙΝ : Περιφερειακές Διευθύνσεις Π.Ε & Δ.Ε της

χώρας

## ΘΕΜΑ: «Άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες»

Κατόπιν ερωτημάτων σχετικά με την άδεια εισόδου εκπροσώπων των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές, σας υπενθυμίζουμε ότι ισχύουν οι με αρ. πρωτ. 49822/Γ2/18-5-2006 και 98362/Γ2/26-9-2006 εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Άδεια εισόδου σε σχολεία», όπου ορίζεται ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος των εκπροσώπων των συνδυασμών κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του σχολείου. Διευκρινίζεται ότι οι ενημερώσεις είναι δυνατές μόνο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και αφού προηγηθεί αίτημα από τους ενδιαφερόμενους προς τον/τη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας τουλάχιστον 2 ημέρες πριν από την προβλεπόμενη επίσκεψη. Οι εκπρόσωποι κατά την επίσκεψη θα ενημερώνουν αποκλειστικά το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που το επιθυμεί και πρέπει να προσκομίζουν εξουσιοδότηση από τον/την επικεφαλής του συνδυασμού. Τονίζεται, επίσης, ότι οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους. Δεν επιτρέπεται η διανομή προεκλογικού υλικού στους μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

#### Εσωτερική Διανομή:

1. Γραφείο Υπουργού

2. Γραφείο Υφυπουργού (κ. Μ. Τζούφη)

3. Γραφείο Γενικού Γραμματέα

- 4. Γενική Διεύθυνση Σπουδών Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης
- 5. Αυτοτελής Δ/νση Ιδιωτικής Εκπ/σης
- 6. Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
- 7. Δ/νση Θρησκευτικής Εκπαίδευσης- Τμήμα Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής
- 8. Δ/νση Π.Ο.Δ.Ε.Μ.Σ. Τμήμα Σπουδών, Προγραμμάτων, Οργάνωσης και Μαθητικών Θεμάτων
- 9. Δ/νση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Τμήμα Β΄
- 10. Δ/νση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Τμήμα Β΄
- 11. Δ/νση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δ.Ε. Τμήματα Α΄ και Β΄

### ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ