23-10-18 Έναρξη 3ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Νεολαίας στην Κολωνία

23 forumn

23 forumne

23-10-18 Έναρξη 3ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Νεολαίας στην Κολωνία

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου η επίσημη Έναρξη του 3ου #GG YOUTH FORUM (Ελληνογερμανικό Φόρουμ Νεολαίας), η οποία έλαβε χώρα στο Ιστορικό Δημαρχείο της Κολωνίας στις 18:00. Στην εκδήλωση μίλησαν οι Δήμαρχοι των δύο αδελφοποιημένων πόλεων, κα Henriette Reker και κος Γιάννης Μπουτάρης, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς , Παυσανίας Παπαγεωργίου και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεολαίας & Παιδιών, κα Bettina Bundszus-Cecere.

Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς τόνισε ότι: « Κατορθώσαμε και φτάσαμε πια στην ίδρυση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. Χρειάστηκε όμως πρώτα να θέσουμε κεντρικά στο τραπέζι των διμερών διαπραγματεύσεων δίκαιες αγωνίες του ελληνικού λαού και την ανάγκη αναγνώρισης των ιστορικών ευθυνών της Γερμανίας. Η απεμπλοκή των πολιτικών νεολαίας από άλλες διεκδικήσεις, μας ώθησε να προχωρήσουμε στο μέλλον με θάρρος. Κοινός μας στόχος η Ευρώπη της ειρήνης, των ίσων ευκαιριών για όλους τους νέους και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας των δύο νεολαιών. Παράλληλα όμως η ανέγερση τείχους απέναντι στην επέκταση του ακροδεξιού λαϊκισμού.»

Μετά τις ομιλίες, παρουσιάστηκε ο νικητής του διαγωνισμού για το καλύτερο βίντεο ελληνογερμανικής ανταλλαγής, κος Florian Onderka, ενώ προβλήθηκε και το βίντεο.

Ακολούθησε δεξίωση για τους συμμετέχοντες στον χώρο του Ιστορικού Δημαρχείου.

Το 3ο   #GG YOUTH FORUM χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ε.Ε. Erasmus+/ Τομέας Νεολαία και οι γλώσσες εργασίας είναι τα Ελληνικά και τα Γερμανικά

Διαδικτυακοί τόποι ενημέρωσης: www.agorayouth.com, www.facebook.com/ErasmusPlusYouthGreece, www.facebook.com/youth.gov.gr, www.ijab.de/griechenland

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top