13-07-18 Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων

20180713 111254 550 400

13-07-18 Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων

Με στόχο την προώθηση του θεσμού της Μαθητείας

Στη συνεχή προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για την προώθηση του θεσμού της μαθητείας για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων σε εξειδικευμένους κλάδους της οικονομίας, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συναντήθηκε με την κα Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια και την κα Φωτεινή Σάλτα, Επιστημονική Συνεργάτη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.), παρουσία της κας Καφετζοπούλου Όλγας, Προϊσταμένης του Τμήματος Μαθητείας της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση ο Υφυπουργός ενημέρωσε τις εκπροσώπους του Σ.Ε.Β.Τ. για την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να συνδέσει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας μέσω της αναμόρφωσης των Προγραμμάτων Σπουδών της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της υλοποίησης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας. Σε αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο Παιδείας διευρύνει το φάσμα των ειδικοτήτων στις οποίες θα υλοποιηθούν τμήματα μαθητείας την περίοδο 2018-2019, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης των Τεχνικών Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών.

Στον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε ο Υφυπουργός κάλεσε τον Σ.Ε.Β.Τ. να ενημερώσει τους κλαδικούς συνδέσμους και τις επιχειρήσεις-μέλη του, ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στην προσφορά θέσεων μαθητείας και προσκάλεσε τα μέλη του Συνδέσμου να συμβάλλουν με την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στην αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών και τη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού που θα υλοποιηθεί από το ΙΕΠ στην ειδικότητα του Τεχνικού Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία για την υποστήριξη των αποφοίτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην ένταξή τους στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top