11-05-18 Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στα εγκαίνια της έκθεσης των ΕΠΑ.Λ. στο Βόλο

BAXEVANAKIS 550 400

11-05-18 Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στα εγκαίνια της έκθεσης των ΕΠΑ.Λ. στο Βόλο 

Στα εγκαίνια της έκθεσης των ΕΠΑ.Λ. στο Βόλο στην Παραλία παρευρέθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ Γιώργο Μουστάκα. Στην έκθεση παρευρέθηκαν, επίσης, η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης,  η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Η έκθεση που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας πλαισιώθηκε από περισσότερα από 150 μαθητικά έργα από τα δέκα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας και τα εργαστηριακά κέντρα του νομού, από τα δύο ειδικά εργαστήρια επαγγελματικής εκπαίδευσης σε Βόλο και Αλμυρό, καθώς και από το Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο προσελκύοντας πλήθος κόσμου. Ο Υφυπουργός, στον οποίο απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα, συνεχάρη όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές για το έργο που συντελείται στα επαγγελματικά λύκεια τονίζοντας ότι με τη δική τους ενεργό προσπάθεια το Επαγγελματικό Λύκειο αναβαθμίζεται αποτελώντας πλέον ισότιμη επιλογή για τους αποφοίτους Γυμνασίων.

Κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σύνολο των θεσμικών αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί για τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών δυνατοτήτων των μαθητών/-ητριών με την αναμόρφωση της δομής του ΕΠΑ.Λ., τη διεύρυνση της πρόσβασης σε ΤΕΙ (ποσοστό 20%) και σε Πανεπιστήμια (ποσοστό 5%), την πρόσβαση σε 2ετή τμήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, τη συνέχιση σπουδών στα ΙΕΚ και τη συμμετοχή των αποφοίτων στο «Μεταλυκειακό Έτος- Τάξη Μαθητείας», το οποίο συμβάλλει στην εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ. Επισήμανε την έναρξη του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», που στοχεύει στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Επαγγελματικά Λύκεια και τόνισε την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 70 εκ. € με σκοπό την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ σε σχολικές μονάδες καθώς και εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ.

Την επόμενη μέρα, συνεχίζοντας τις απευθείας συναντήσεις του με εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ήτριες, επισκέφθηκε το 2ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας και το ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού, όπου είχε εκτεταμένη συζήτηση σε ένα εξαιρετικό κλίμα με Διευθυντές, εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ήτριες. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Βόλου και το ΕΕΕΕΚ Αλμυρού, όπου

τόνισε ότι ύστερα από 8 χρόνια αδράνειας, το Υπουργείο Παιδείας, προχώρησε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις στην Ειδική Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ίδρυση εκατοντάδων δομών Ειδικής Αγωγής (Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία) ώστε να παρέχεται η δυνατότητα υποστήριξης κάθε μαθητή με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε κάθε σημείο της χώρας. Επισήμανε τη σημαντική αύξηση προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού (αναπληρωτές, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό) σε σχέση με τα προηγούμενα σχολικά έτη (10.800 κατά το έτος 2017-18 έναντι 6.300 το έτος 2014-15), τη λειτουργία περισσότερων από 500 νέων Τμημάτων Ένταξης, 23 νέων Ειδικών Σχολείων και 12 νέων Λυκειακών Τάξεων.

Τέλος, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλμυρού και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σκιάθου, την ΕΛΜΕ Μαγνησίας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.  

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top